• Αρχική Σελίδα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Επτά µέτρα του υπουργείου για Πανελλαδικές… low budget

Από
3 Μαΐου, 2011
Σε Ελλάδα
2
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Μειώθηκαν κατά 30% τα εξεταστικά κέντρα – ψαλίδι στις αµοιβές των εκπαιδευτικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Επτά µέτρα για Γενικές Εξετάσεις… low budget έλαβε φέτος το υπουργείο Παιδείας σε µια προσπάθεια να προσαρµόσει το κόστος στις επιταγές του Μνηµονίου, διατηρώντας όµως υψηλά την ποιότητα και το κύρος της διαδικασίας.

Ενώ οι µαθητές προετοιµάζονται για την αυλαία των Πανελλαδικών τη µεθεπόµενη Πέµπτη, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των κατά τόπους εξεταστικών κέντρων, υπάρχει φέτος µείωσή τους έως και κατά 1/3, ανάλογα µε την περιφέρεια. Οι διευθυντές Εκπαίδευσης κάνουν λόγο για αναγκαίο εξορθολογισµό, πάντως το γεγονός θα οδηγήσει στην αναγκαστική µετακίνηση χιλιάδων µαθητών κατά τις ηµέρες των εξετάσεων. Προβλέποντας αυτή την εξέλιξη, το υπουργείο Παιδείας προσδιόρισε για πρώτη φορά φέτος την έναρξη των εξετάσεων µισή ώρα αργότερα από τις προηγούµενες χρονιές, στις 8.30 το πρωί αντί για τις 8. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ. Tα µέτρα για τον εξορθολογισµό των εξετάσεων – και άρα για την εξοικονόµηση κονδυλίων – που έλαβε φέτος το υπουργείο Παιδείας είναι τα ακόλουθα: 1. Περιορισµός εξεταστικών κέντρων: «Κόπηκε» περίπου το ένα στα τέσσερα εξεταστικά κέντρα. Η µείωση υπολογίζεται σε 20% – έως 30% σε οριακές περιπτώσεις. Στην Αττική για παράδειγµα από 308 που λειτούργησαν πέρυσι φέτος τα εξεταστικά κέντρα θα είναι 198, ενώ στηΘεσσαλονίκη θα είναι 12 λιγότερα.

2. Αναλόγως βέβαια µειώνονται και οι τριµελείς εξεταστικέςεπιτροπές κάθε εξεταστικού κέντρου. Ωστόσο, προκειµένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο και η ποιότητα των εξετάσεων, δεν περιορίζεται ο αριθµός των βαθµολογικών κέντρων, ούτε των εκπαιδευτικών – επιτηρητών.

3. Οι εξετάσεις των υποψηφίων των Εσπερινών Λυκείων φέτος θα γίνουν για πρώτη φορά το πρωί, µαζί µε τους αποφοίτους των πρωινών, προκειµένου να εξοικονοµηθούν κονδύλια. Πάντως αυτή η απόφαση ξεσήκωσε διαµαρτυρίες των µαθητών των Εσπερινών, ορισµένοι εκ των οποίων έλεγαν ότι δεν θα µπορέσουν να πάρουν άδειες από τις δουλειές τους γιανα εξεταστούν.

4. Οι εξετάσεις προσδιορίστηκαν νωρίτερα (στις 12 Μαΐου) από κάθε άλλη χρονιά προκειµένου να µην απασχοληθεί εκπαιδευτικό προσωπικό πολλές ηµέρες του Ιουλίου, οπότε η µισθοδοσία τους θα είναι αυξηµένη λόγω χρήσης καλοκαιρινής αδείας.

5. Η νέα δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου µόνο µε ενδοσχολικές εξετάσεις για όσους δεν ενδιαφέρονται να εισαχθούν σε πανεπιστήµια και ΤΕΙ εκτιµάται ότι θα µειώσει κατάπερίπου 3.000 τους υποψήφιους στις Πανελλαδικές, περιορίζοντας αντιστοίχως και τα κονδύλια.

6. Φέτος επίσης αποφασίστηκε οι µαθητές µε αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που συµµετέχουν στις ΠανελλαδικέςΕξετάσεις των ΕΠΑΛ να εξεταστούν µόνο σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη και να καταργηθούν τα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα φυσικώς αδυνάτων. Αυτό όµως σηµαίνει ότι όσοι κατοικούν σε άλλες πόλεις θα πρέπει να µετακινηθούν µαζί µε τους συνοδούς τους και να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα ταξιδιού και διαµονής καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Για τον λόγο αυτό έχουν ήδη διατυπωθεί αντιρρήσεις από τοπικές ΕΛΜΕ.

7. Οι αµοιβές των εκπαιδευτικών που θα συµµετάσχουν στη διαδικασία (επιτηρητές κ.ά.) δεν έχουν ανακοινωθεί ακόµα, εκτιµάται όµως ότι θα είναι µειωµένες όπως και πέρυσι.

Για πρώτη φορά

οι εξετάσεις των υποψηφίων εσπερινών Λυκείων θα γίνουν µαζί µε τους αποφοίτους των πρωινών, ενώ οι πανελλαδικές για λόγους κόστους αρχίζουν νωρίς, στις 12 Μαΐου

Κριτήρια λειτουργίας των εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών

ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ λειτουργίας στα χιλιάδες εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, που λειτουργούσαν δεκαετίες τώρα ανεξέλεγκτα και µε απλές επαγγελµατικές άδειες, έθεσε το υπουργείο Παιδείας.

Με απόφαση για την αδειοδότηση των ΕΕΣ – τα οποία, σε αντίθεση µε τα κολέγια, δεν συνεργάζονται µε ιδρύµατα του εξωτερικού αλλά παρέχουν σπουδές κατάρτισης – που υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηµατά, τίθενται για πρώτη φορά κριτήρια ποιότητας στις υπηρεσίες τους, ενώ τα εργαστήρια εντάσσονται πλέον στο ∆ίκτυο Φορέων της ∆ιά Βίου Μάθησης.

«Τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών λειτουργούσαν χωρίς κανόνες για 50 χρόνια. Η ποιότητα των υπηρεσιών τους εξαρτιόταν έως τώρα από την ευσυνειδησία των ιδιοκτητών τους», δήλωσε η κ. Γεννηµατά.

Σύµφωνα µε την απόφαση, τα ΕΕΣ απαγορεύεται να χαρακτηρίζονται ως πανεπιστήµιο, σχολή, ΤΕΙ, ΚΕΜΕ, κολέγιο, οργανισµός, ινστιτούτο, ΙΕΚ, ακαδηµία, φροντιστήριο, κέντρο ξένων γλωσσών ή να φέρουν οποιαδήποτε άλλη ονοµασία, ή τα προγράµµατά τους να έχουν τέτοια διάρκεια που να είναι δυνατόν να παραπλανήσουν ως προς τις προσφερόµενες υπηρεσίες και τους τίτλους σπουδών.

Επίσης απαγορεύεται η συσχέτιση ΕΕΣ µε φροντιστήριο ή οποιοδήποτε φορέα εκπαίδευσης κατά την προβολή, αναγγελία, γνωστοποίηση ή διαφήµιση ή στις επιγραφές τους. Η άδεια λειτουργίας τους χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, ενώσεις προσώπων ή νοµικά πρόσωπα.

ΠΗΓΗ: www.tanea.gr

Tags: ΠανελλαδικέςΣχολείο
Προηγούμενο

Πως θα είναι η φοροκάρτα

Επόμενο

Focus – Sylvia

ΣχετικάΆρθρα

Κοινωνία

Πότε και γιατί καθιερώθηκε ο αγιασμός στην έναρξη της σχολικής χρονιάς

10 Σεπτεμβρίου, 2019
Featured

Ο αγιασμός στα σχολεία του δήμου Νέας Προποντίδας

10 Σεπτεμβρίου, 2019
Εκπαίδευση

Πότε ανοίγουν τα σχολεία για τη σχολική χρονιά 2019 -2020

31 Ιουλίου, 2019
Επόμενο

Focus - Sylvia

Βραβεύτηκαν οι μαθητές του ΓΕΛ Μουδανιών

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ακολουθήστε μας

  • 5.8k Fans
  • 680 Followers
  • 521 Followers
halkidiki all
Ακουστικά Κέντρα Κασάπογλου Χαλκιδική
zero web & graphics
coronavirus

Προτεινόμενα

Featured

Μήνυμα του Δημάρχου Μ. Καρρά για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας

8 Μαρτίου, 2021
Featured

Νέο επεισόδιο του HOW WE SEE HALKIDIKΙ από τους MTB PUNKS

8 Μαρτίου, 2021
Featured

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές του δήμου Νέας Προποντίδας

8 Μαρτίου, 2021
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.