• Αρχική Σελίδα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Κόλλησε ο σκληρός του TAXIS

Από
15 Απριλίου, 2011
Σε Ελλάδα
2
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Xαµηλές ταχύτητες, συχνές διακοπές στη λειτουργία του και καθυστέρηση στην αποστολή της δήλωσης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΝΤΙΚΑΚΗΣ

Κίνδυνο «κατάρρευσης» αντιµετωπίζει το σύστηµα TAXISnet του υπουργείου Οικονοµικών που ήδη υπολειτουργεί, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι το πρόβληµα θα επιδεινωθεί ενόψει της µαζικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά, απότη∆ευτέρα 18Απριλίου για ελεύθερους επαγγελµατίες και επιχειρήσεις και από 1η Μαΐου για µισθωτούς και συνταξιούχους.

Τις τελευταίες ηµέρες ο µέσος χρόνος αποστολής µιας δήλωσης ξεπερνά τα 15-20 λεπτά, το σύστηµα είναι αργό και συχνά παρουσιάζει σφάλµατα, µε συνέπεια, αν ο χρήστης δεν έχει προλάβει να την αποθηκεύσει, να πρέπει να την πληκτρολογήσει εξαρχής. Ταυτόχρονα, οι νέοι χρήστες του TAXISnet (από τις 6/12/2010 οπότε και άλλαξε το καθεστώς) υποχρεούνται να έχουν έναν ειδικό κλειδάριθµο, τον οποίο όµως για να τον παραλάβουν πρέπει ναµεταβούν υποχρεωτικά στις ∆ΟΥ. Τις τελευταίες λοιπόν εβδοµάδες, ουρές σχηµατίζονται στα τµήµατα Μητρώου των εφοριών από λογιστές που περιµένουν να παραλάβουν τους σχετικούς κλειδάριθµους.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι το υπουργείο Οικονοµικών «βιάστηκε» να καθιερώσει την υποχρεωτικότητα, από φέτος, στην υποβολή ηλεκτρονικά των δηλώσεων που θα γίνειµέσω λογιστών. Το σύστηµα, όπωςλέει στα «ΝΕΑ» ο γ.γ. της Ενωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελµατιών Αττικής ∆. Τσαµόπουλος, ήταν ανέτοιµο να δεχτεί 1,1 εκατοµµύρια δηλώσεις επιχειρήσεων, επιτηδευµατιών και ελεύθερων επαγγελµατιών, γι’ αυτό και τουπουργείο ανακοίνωσε παρατάσεις, µε τον φόβο ωστόσο της κατάρρευσης να παραµένει. Χθες, για παράδειγµα, από τις 3 το µεσηµέρι µέχρι και µετά τις 5 το απόγευµα, µια σειρά υπηρεσιών του TAXISnet δεν ήταν διαθέσιµη (όπως εγγραφή νέων χρηστών, υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, κ.ά.), προκειµένου να «φορτωθεί» µία ακόµη καινούργια εφαρµογή µε στόχο να επιταχυνθούν οι χρόνοι υποβολής των δηλώσεων. Στις διαµαρτυρίες των λογιστών και των φοροτεχνικών ήρθαν χθες να προστεθούν εκείνες των εµπόρων. «Τεράστια προβλήµατα και απίστευτη ταλαιπωρία αντιµετωπίζουν καθηµερινά όσοι επιθυµούν να εκµεταλλευτούν τις καινοτόµες λύσεις που παρέχει η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet, οι προσδοκίες διαψεύστηκαν και αντί της εξοικονόµησης χρόνου έγινε ακριβώς το αντίθετο», σηµειώνει σε επιστολήτου προς τον υπουργό Οικονοµικών Γ. Παπακωνσταντίνου ο πρόεδρος της Εθνικής Συνοµοσπονδίας Ελληνικού Εµπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης. Και ζητά νέα παράταση της προθεσµίας υποβολής των δηλώσεων, ώς το τέλος Μαΐου.

ΚΙΝ∆ΥΝΟΣ ΑΠΟ ∆ΕΥΤΕΡΑ. Από τη Μεγάλη ∆ευτέρα 18 Απριλίου µάλιστα, οπότε αρχίζει να υποβάλλεται ο µεγαλύτερος όγκος δηλώσεων επιχειρήσεων και επαγγελµατιών, ο φόβος ότι το σύστηµα δεν θα ανταποκριθεί είναι έντονος. Το µεγαλύτερο, δε, πρόβληµα θα παρουσιαστεί από τον Μάιο και µετά, οπότε και ξεκινούν οι προθεσµίες για µισθωτούς και συνταξιούχους. Τα παραπάνω έχουν επισηµανθεί προς την ηγεσία της ΓΓΠΣ από την Οµοσπονδία Φοροτεχνικών σεσυνάντηση που είχαν προ ηµερών, µε τους τελευταίους να προτείνουν µεταβατικά, µόνο για φέτος, να επιτραπεί η αποστολή των δηλώσεων µέσω των δικών τους κωδικών.

Οι έµποροι ζητούν νέα παράταση της προθεσµίας για τις δηλώσεις

Κίνδυνος κατάρρευσης

Εντονοι φόβοι ότι από τη Μ. ∆ευτέρα 18 Απριλίου, οπότε αρχίζει να υποβάλλεται ο µεγαλύτερος όγκος των φορολογικών δηλώσεων επιχειρήσεων και επαγγελµατιών, το σύστηµα δεν θα ανταποκριθεί. Το µεγαλύτερο πρόβληµα θα παρουσιαστεί από τον Μάιο, που αρχίζουν οι προθεσµίες για µισθωτούς και συνταξιούχους

Πηγή: www.tanea.gr

Tags: Οικονομία
Προηγούμενο

Φορέστε τα καλά σας και ανεβείτε στο ποδήλατο!

Επόμενο

Φόρος τιμής στο «Χαμίνι»

ΣχετικάΆρθρα

Ελλάδα

Το υπουργείο Οικονομικών θα «βλέπει» τις καταθέσεις των φορολογουμένων

1 Μαρτίου, 2013
Απόψεις

Πόσα παίρνει ο Γ. Μέργος που θεωρεί «πολλά» τα 586 ευρώ;

7 Απριλίου, 2020
Κοινωνία

Το βίντεο-κόλαφος που απαγόρευσαν οι Γερμανοί

22 Ιουνίου, 2019
Επόμενο

Φόρος τιμής στο «Χαμίνι»

Οι Νέες ταινίες της εβδομάδας για τους κινηματογράφους και σε ποιές αίθουσες παίζονται στη Θεσσαλονίκη. Από 14/4/11 εώς 20/4/11

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ακολουθήστε μας

  • 5.7k Fans
  • 680 Followers
  • 521 Followers
halkidiki all
Ακουστικά Κέντρα Κασάπογλου Χαλκιδική
zero web & graphics
coronavirus

Προτεινόμενα

Featured

Βάφονται τα κτίρια που άγνωστοι έβαψαν με σπρέι στη Ν. Τρίγλια (φώτο)

5 Μαρτίου, 2021
Featured

Η Παραλία Αρετές της Χαλκιδικής στις “10 μυστικές παραλίες” της Ευρώπης

5 Μαρτίου, 2021
Featured

Κ. Μάλαμα: Οι υπηρεσίες του κοινωνικούς κράτους στα Νέα Μουδανιά πρέπει να ενισχυθούν

5 Μαρτίου, 2021
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.