• Αρχική Σελίδα
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Νέα Μουδανιά Blog
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα

H πολλή μπύρα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στο στομάχι

facebook Από facebook
7 Απριλίου, 2011
Σε Επιστήμη / Τεχνολογία
4
VIEWS
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

beer xeria

Όσοι πίνουν καθημερινά τρία ή περισσότερα κουτάκια μπύρα, διατρέχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του στομάχου, σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν ή προτιμούν κρασί ή άλλα ποτά, σύμφωνα με μία νέα, ευρωπαϊκή μελέτη.

Όπως έδειξε, ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 75% αλλά, αν συνυπάρχει με μια συγκεκριμένη γενετική μεταλλαγή – την οποία φέρει το 20% των Ευρωπαίων και που σχετίζεται με το μεταβολισμό του αλκοόλ – είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Η μελέτη παρουσιάσθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μελέτης του Καρκίνου (AARC).

Όπως είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Έρικ Ντούελ, επιδημιολόγος στο Καταλανικό Ίδρυμα Ογκολογίας στη Βαρκελώνη, είναι η πρώτη φορά που συσχετίζεται η συγκεκριμένη γενετική μεταλλαγή με τον κίνδυνο αναπτύξεως γαστρικού καρκίνου, συνεπώς το εύρημα θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από άλλες μελέτες για να θεωρηθεί οριστικό.

Ωστόσο, είναι σαφές πως και μόνη της η υπερκατανάλωση μπύρας αρκεί για να αυξηθεί σημαντικά ο κίνδυνος.

Η επίμαχη μεταλλαγή ονομάζεται rs1230025 και ανήκει σε μια ομάδα τριών γονιδίων τα οποία σχετίζονται με τον μεταβολισμό του αλκοόλ.

Ο καρκίνος του στομάχου αποτελεί παγκοσμίως την δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνου, αλλά η συχνότητά του στη Δύση είναι μειωμένη σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Αυτού του είδους οι διαφορές κάνουν τους επιστήμονες να εικάζουν ότι καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή του παίζει η υπερκατανάλωση αλκοόλ, η οποία είναι εξαιρετικά συχνή σε πολλές μη δυτικές χώρες.

Ο δρ Ντούελ και οι συνεργάτες του ανέλυσαν στοιχεία από την μελέτη EPIC, που συμπεριέλαβε 521.000 εθελοντές, ηλικίας 35 έως 70 ετών, από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Κύριος στόχος της μελέτης τους ήταν η διερεύνηση της μεταλλαγής, αλλά τα στοιχεία τους έδειξαν πως και από μόνη της η αυξημένη κατανάλωση μπύρας αυξάνει πολύ τον κίνδυνο γαστρικού καρκίνου.

Η συγκεκριμένη μεταλλαγή είναι εξαιρετικά συχνή – κατά τον δρα Ντουέλ την φέρει το 20% των Ευρωπαίων.

από tanea.gr

Tags: ΈρευναΙατρική

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

Google NewsΑκολουθήστε το Νέα Μουδανιά Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι
όλες τις
ειδήσεις της Χαλκιδικής

Προηγούμενο

Φιλόδοξη έρευνα στο βυθό της Μεσογείου και του Μεξικού

Επόμενο

Firefox εναντίον αργών add-ons

ΣχετικάΆρθρα

Επιστήμη / Τεχνολογία

Στους Γκέρντον και Γιαμανάκα το Νομπέλ Ιατρικής

9 Οκτωβρίου, 2012
Υγεία

Τσαγκαρο-Δευτέρα ή «κοινωνικό jet lag»;

7 Απριλίου, 2020
Επιστήμη / Τεχνολογία

Κερδισμένο το Google+ στην ικανοποίηση των χρηστών

7 Απριλίου, 2020
Επόμενο

Firefox εναντίον αργών add-ons

"Κάποτε στη Μακεδονία"

Please login to join discussion
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
zero web & graphics
Μητρώο Online Media

Καιρός Νέα Μουδανιά

halkidiki all
Sports equipment and accesories
coronavirus
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Χαλκιδική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Τεχνολογία
  • Ψυχαγωγία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Σύνδεση
  • Sign Up

© 2019 Νέα Μουδανιά Blog

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

*Κάνοντας εγραφή στην ιστοσελίδα μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης που μπορείτε να βρείτε εδώ: Πολιτική Απορρήτου – Όροι χρήσης.
All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας μας.