Κεντρική Μακεδονία

Στοχευμένο workshop για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

By admin

October 11, 2024

Στοχευμένο workshop για την τεχνητή νοημοσύνη και τη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων οργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με το NBG Business Seeds και τη Microsoft.

Το workshop με θέμα «Δημιουργία και χρηματοδότηση έξυπνων εφαρμογών AI» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, με έναρξη στις 5.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64, Θεσσαλονίκη – Νέο Συνεδριακό Κέντρο Π.Κ.Μ.).

Πρόκειται για ένα στοχευμένο workshop, που απευθύνεται σε developers, ερευνητές και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη καθώς και για τις δυνατότητες χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων. Η εκδήλωση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για δικτύωση με ειδικούς στον χώρο του ΑΙ και με εκπροσώπους των funds και των φορέων που υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν την επιχειρηματικότητα.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στον τομέα της καινοτομίας και της στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Μέσα από δράσεις, όπως το στοχευμένο workshop που προετοιμάζουμε, ενισχύουμε τη συνεργασία με κορυφαίους φορείς, με στόχο να παρέχουμε στους νέους επιχειρηματίες, στους developers, στους startupers και στους ερευνητές τα εργαλεία και τις γνώσεις που χρειάζονται, για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης, ενημερώνοντάς τους παράλληλα και για τις δυνατότητες χρηματοδότησης των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Είναι σημαντικό να προετοιμάσουμε το έδαφος για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών και εγχειρημάτων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς, αλλά και να υποστηρίξουμε το οικοσύστημα καινοτομίας της περιοχής μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να επενδύει σε δράσεις που προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις τεχνολογίες και την επιχειρηματικότητα, διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Νίκος Τζόλλας.