Featured

Χαλκιδική: Από τη Δευτέρα έρχονται καθηγητές στη Συκιά

By admin

October 11, 2024

Με το επιθυμητό αποτέλεσμα έληξαν οι κινητοποιήσεις μαθητών, συλλόγων Γονέων και της Δημοτικής αρχής καθώς τα σχολεία θα έχουν τους καθηγητές στις θέσεις τους την ερχόμενη Δευτέρα σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σημείωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης.

Ο δήμαρχος έδωσε το παρών σήμερα στις κινητοποιήσεις στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας όπως και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα με αίτημα την συμπλήρωση των κενών των καθηγητών στη Συκιά Χαλκιδικής.

Στη συνέχεια έγραψε ότι ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα και πρόσθεσε πως: «Βέβαια δε σταματάμε εδώ αλλά τώρα διεκδικούμε ότι αναλογεί ώστε να λυθούν χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο και συγκεκριμένα την Δ.Ε Τορώνης.

Έπειτα από συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας ,σε καλό κλίμα συνεργασίας και διαπιστώνοντας έναν άνθρωπο που πραγματικά έχει διάθεση να βοηθήσει και να βρούμε λύση , έγιναν δεκτά τα αιτήματα μας.

Αιτήματα για τα οποία ενωμένοι όλοι οι φορείς καθώς έχοντας στο πλευρό μας γονείς και παιδιά και πραγματικά τους συγχαίρω είμαστε σε διαδικασία ώστε να καταφέρουμε να γίνουν δεκτά από την κεντρική εξουσία.

Αιτήματα που τόσα χρόνια είναι γνωστά αλλά ποτέ δεν διεκδικηθήκαν όπως σήμερα.

1) Χαρακτηρισμός της δημοτικής ενότητας Τορώνης ως δυσπρόσιτης και επαναφοράς της μοριοδότησης για να δοθεί κίνητρο στους εκπαιδευτικούς.

2) Επανεξέταση των θεμάτων των χαμένων ωρών και της κάλυψης της ύλης ειδικά για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου καθώς και των απουσιών των μαθητών.

3) Συνεργασία της δημοτικής αρχής και των φορέων της περιοχής ώστε να επιλύονται θέματα διαμονής που μέχρι τώρα λειτουργούσαν αποτρεπτικά στην παραμονή των καθηγητών.

Ο Δήμος Σιθωνίας δεν θα επιτρέψει καμία υποβίβαση της περιοχής και θα ασχοληθεί όπως καμία άλλη δημοτική αρχή στο παρελθόν, με τα προβλήματα ειδικά της νέας γενιάς.

Τα παιδιά είναι η γενιά του Αύριο και οφείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι ακόμη και με αγώνες όπως ο σημερινός ,να εξασφαλίσουμε επιτέλους τα αυτονόητα.

Τέλος, παρόμοιοι αγώνες και διεκδικήσεις θα γίνουν για θέματα υγείας και αστυνόμευσης.»

Πηγή: makthes.gr