@Photo credits: INTIME

Αθλητικά

Βιλντόζα: Τι φοράει στο αυτί του όταν αγωνίζεται

By admin

October 08, 2024

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Λαυρίου με αρκετή δόση δυσκολίας παρά την τελική διαφορά των 18 πόντων (73-91). Για τρία δεκάλεπτα οι γηπεδούχοι έπαιξαν πολύ καλά και έβαλαν προβλήματα στους Πειραιώτες. Προβλήματα τα οποία σε μεγάλο βαθμό έλυσε ο Λούκα Βίλντοζα με εξαιρετική άμυνα, 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ο Αργεντινός όμως συζητήθηκε από όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση και για κάτι ακόμη, επειδή αγωνίστηκε με κάτι μαύρο που φορούσε στο αριστερό του αυτί. Το Gazzetta έχει την απάντηση.

Πρόκειται για ένα σκουλαρίκι στο εσωτερικό του αυτιού το οποίο έχει θεραπευτική ιδιότητα για την καταπολέμηση της ημικρανίας. Ο Βιλντόζα τουλάχιστον την τελευταία διετία υποφέρει από ημικρανία και πονοκεφάλους και κατέληξε στη συγκεκριμένη μέθοδο η οποία όπως φαίνεται έχει βελτιώσει αρκετά το πρόβλημά του.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού εξήγησε στο Gazzetta πως το συγκεκριμένο piercing πιέζει ένα συγκεκριμένο σημείο μέσα στο αυτί, το οποίο αλλάζει την χημική ισορροπία στον εγκέφαλο, καθιστώντας σε βάθος χρόνου ορισμένα άτομα λιγότερο επιρρεπή σε συμπτώματα ημικρανίας.

Ο Βιλντόζα ο οποίος για λόγους ασφαλείας το καλύπτει με ένα μαύρο tape ώστε να αποφευχθεί τραυματισμός μίλησε στο Gazzetta σχετικά, «είναι ένα θεραπευτικό σκουλαρίκι. Δεν μου επιτρέπεται, αλλά και δε θέλω να το βγάλω. Υποφέρω από ημικρανίες οι οποίες πολλές φορές με ενοχλούν και στα μάτια. Ανυπομονώ να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη μέθοδο και αμέσως θα το αποχωριστώ. Δε θέλω να υποφέρω ξανά από πονοκεφάλους και απλά θέλω να ευχαριστήσω την σύντροφό μου η οποία με πίεσε να ακολουθήσω τη συγκεκριμένη φαρμακευτική μέθοδο. Εχω συνταγή ιατρού κανονικά και όλα είναι νομότυπα».

«Να σεβαστούμε περισσότερο τον τρόπο παιχνιδιού μας για να γίνουμε σπουδαία ομάδα»

Ο Βιλντόζα φυσικά αναφέρθηκε και στα αγωνιστικά ζητήματα του Ολυμπιακού μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Λαύριο. Σχετικά με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος η οποία εξελίχθηκε πιο δύσκολα από ό,τι περίμεναν είπε, «Δεν ξεκινήσαμε καλά, μπήκαμε στην αναμέτρηση πιο χαλαροί από όσο έπρεπε και σίγουρα όχι με τον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε άμυνα όπως έπρεπε και από τη στιγμή που προηγηθήκαμε στο σκορ ελέγξαμε τον ρυθμό. Σίγουρα θα πρέπει να αλλάξουμε λίγο το μυαλό μας και να σεβαστούμε περισσότερο τον τρόπο που παίζουμε.

Αυτό ισχύει για όλους και πρώτον εμένα. Αυτό το λέω γιατί θέλουμε να γίνουμε σπουδαία ομάδα».

Για το αν προτιμά εύκολα ματς πριν από τα παιχνίδια της Euroleague ή αυτά που χρειάζεται να βάλει περισσότερη ένταση ανέφερε πως, «Εξαρτάται. Από το αν βρισκόμαστε Οκτώβριο ή Δεκέμβριο. Παίζει ρόλο η εποχή. Αν για παράδειγμα είχαμε Απρίλιο που η Euroleague παίρνει… φωτιά, προτιμώ τα εύκολα ματς στο πρωτάθλημα.

Χτίζουμε κάτι καλό. Χρειάζεται να κάνουμε ορισμένες προσαρμογές, να κάνουμε 1-2 βήματα πίσω και να δούμε, να αλλάξουμε τη διάθεσή μας και να συνεχίσουμε να προπονούμαστε όπως κάνουμε. Ξέρω ό,τι ο κόσμος δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις προπονήσεις, αλλά πραγματικά γίνεται χαμός».

Ολοκληρώνοντας ο Βιλντόζα δεν έκρυψε την ανυπομονησία του για την πρώτη επίσημη εντός έδρας αναμέτρηση της σεζόν με αντίπαλο την Ζαλγκίρις (11/10), «Δύσκολο παιχνίδι. Πρώτο εντός έδρας ματς και ανυπομονώ να δω το ΣΕΦ γεμάτο. Σίγουρα θα πρέπει να το απολαύσουμε, αλλά ταυτόχρονα να παίξουμε με ένταση και συνέπεια στην άμυνα ειδικά».

Πηγή: gazzetta.gr