Οικονόμου: «Η πολιτική αποδοκιμασία από την κοινωνία έχει φέρει ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σε θέση μειονεξίας»

φώτο αρχείου

«Η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε κάποια εκκωφαντική διαφορά, κοντά, αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Οι αριθμοί πάντα έχουν τη σημασία τους. Αν στο ΠΑΣΟΚ είναι ικανοποιημένοι, εμένα μου φθάνει και περισσεύει, δεν μου πέφτει λόγος.

Όλα όσα γίνονται και στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι μόνο και τόσο αποτέλεσμα της κρίσης ή του ελλείμματος εκπροσώπησης από τα πρόσωπα, αλλά αποτέλεσμα αποδοκιμασίας των πολιτικών προτάσεων που διατυπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Αν οι πολιτικές τους προτάσεις είχαν επιδοκιμαστεί, τα ποσοστά τους ήταν μεγαλύτερα, η απήχησή τους στις δημοσκοπήσεις ήταν μεγαλύτερη, τότε δεν θα υπήρχε κρίση ηγεσίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Οικονόμου.

«Το βασικό πρόβλημα είναι η κοινωνική αποδοκιμασία γιατί η ρητορική τους δεν έχει –αυτό αποδείχθηκε– κοινωνική αναφορά, δεν συναντά τα ρεύματα και τις αγωνίες της κοινωνίας σε πειστικό βαθμό. Περιορίζεται στην απαξίωση, στις διαπιστώσεις, σε αποσπασματική διατύπωση προτάσεων που αγνοεί και το γενικότερο περίγυρο και την κατεύθυνση που θέλει να έχει η χώρα.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής αποδοκιμασίας και το εάν θα επανέλθουν δυναμικά και ουσιαστικά για να συγκροτήσουν μία αντιπολίτευση, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του συστήματος δεν εξαρτάται μόνο από τα πρόσωπα, αλλά από τη διατύπωση του πολιτικού λόγου, το ρεαλισμό, την προσπάθεια να ενσωματώσουν τις κοινωνικές απαιτήσεις μέσα σε ένα υλοποιήσιμο σχέδιο για την κατεύθυνση της χώρας.

Ο καθένας διατυπώνει προσδοκίες και τη ζωή τα όνειρα επιτρέπονται. Στην κοινωνία και την πολιτική κρίνονται από την άποψη που έχουν οι πολλοί. Η πολιτική δεν είναι ούτε καλλιστεία, ούτε όταν πας στη μεγαλύτερη εικόνα της κοινωνίας τα ζητήματα έχουν να κάνουν με τις επιθυμίες ενός εσωτερικού κύκλου. Αντίθετα, έχουν να κάνουν με τη διατύπωση ουσιαστικών προτάσεων», σημείωσε ακόμη.

«Αναφύεται ένας κόσμος ολοένα και πιο δύσκολος, διαφορετικός. Μέσα σε αυτό τον κόσμο και παλιές στρεβλώσεις και προβλήματα επιδεινώνονται και νέες προκλήσεις προκύπτουν. Το βασικό ζήτημα είναι ποιος μπορεί να εγγυηθεί με υλοποιήσιμο σχέδιο –όχι με θεωρία, αλλά στην πράξη– ότι μπορούμε με ασφάλεια να προχωρήσουμε μέσα σε αυτόν τον κόσμο και να πάμε καλύτερα.

Το αφήγημα που διατυπώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι δηλαδή “ότι έχει γίνει από το 2019 στη χώρα είναι για πέταμα” ή ότι “σε σύνθετα πράγματα υπάρχουν απλοϊκές απαντήσεις” ή αποσπασματικές προτάσεις που δεν λάμβαναν υπόψη τους γενικότερες ισορροπίες και κατευθύνσεις αποδοκιμάστικές από τον κόσμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό είναι που οδήγησε σε αυτή την κατάσταση και το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον που δοκιμάζεται όλη η Ευρώπη, αυτό προσχέδιο του προϋπολογισμού, που κατά την άποψη της αντιπολίτευσης είναι ανεπαρκές, περιλαμβάνει 12 αυξήσεις μισθών και 12 ακόμη μειώσεις φόρων», προσέθεσε.

Πηγή: newsbomb.gr

Exit mobile version