Κ. Χατζηασημίδης: Η προχειρότητα κι η αλαζονεία στην τοπική διακυβέρνηση οδηγούν σε αποφάσεις που καταπίπτουν ως παράνομες

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, με την οποία ακυρώνεται η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Νέας Προποντίδας, για παράλογα τροφεία 300 ευρώ στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου ξαναφέρνει την νομιμότητα στο επίκεντρο. Η Δημοτική Αρχή κι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισαν παράνομα να αυξήσουν υπέρογκα τα τροφεία, να επιβαρύνουν τις οικογένειες, ενώ στις επισημάνσεις μας ότι η απόφαση τους είναι εσφαλμένη αντέδρασαν με αλαζονεία.

Τώρα, που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης διενεργώντας έλεγχο νομιμότητας ακυρώνει τους σχεδιασμούς τους, οφείλουν χωρίς καθυστέρηση να επιστρέψουν στα προηγούμενα τροφεία και να απολογηθούν στις οικογένειες για την αναστάτωση. Εμείς, από την πλευρά μας, λέμε ότι τίποτα από αυτά δεν θα ήταν εφικτό εάν δεν υπήρχαν τα αντανακλαστικά του γονεϊκού κινήματος, το οποίο θα πρέπει να είναι συνέχεια ενεργό για να ελέγχονται και να διορθώνονται οι “τοπικοί άρχοντες”.

*Άρθρο του Κώστα Χατζηασημίδη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Γιάννης Μυλόπουλος”.

Exit mobile version