Ελλάδα

Ριζούπολη: Πολυκατοικία χτίστηκε πάνω σε ρέμα – Η ”πατέντα” των κατοίκων για να μην πλημμυρίζουν

By admin

September 26, 2024

Μια ακόμα πολυκατοικία έχει χτιστεί πάνω σε σημείο από το οποίο περνούσε ρέμα, με αποτέλεσμα ως λύση ανάγκης προκειμένου να μην πλημμυρίζει η περιοχή, οι διαμένοντες εκεί να έχουν προχωρήσει σε μία ”πατέντα”.

Πρόκειται για οίκημα, το οποίο έχει χτιστεί νόμιμα στη Ριζούπολη. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, από το συγκεκριμένο σημείο που κατέγραψε η κάμερα του OPEN, περνούσε ρέμα και για τον λόγο αυτό, στην πολυκατοικία έχουν αφήσει άνοιγμα έτσι ώστε το νερό που συγκεντρώνεται, να βρίσκει διέξοδο και να φεύγει. Συγκεκριμένα, έριξαν τσιμέντο για να οδηγήσουν το νερό σε ένα φρεάτιο, στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας.

Η περίπτωση στη Ριζόπουλη δεν είναι η μοναδική στο Λεκανοπέδιο, καθώς πολλές περιοχές είναι χτισμένες σε μπαζωμένα ρέματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλη Κικίλια: «μέσα στον Κηφισό υπάρχουν δύο εργοστάσια και 50 σπίτια. Ο Ιλισός είναι μπαζωμένος, και πάνω από τον Ιλισό, έχουν χτιστεί σπίτια, και δεν καταλήγει πουθενά. Δηλαδή η χείμαρροι και τα ποτάμια τα οποία κατέβαιναν από τα βόρεια στη θάλασσα, στο Λεκανοπέδιο στην Αττική, πριν από 40, 50, 60 ή 70 χρόνια πλέον είναι κατά κύριο λόγο μπαζωμένα και χτισμένα».

Η Περιφέρεια Αττικής η οποία έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου καθαρισμού ρεμάτων, στο Λεκανοπέδιο, με το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα συνεργεία να είναι ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών, τα φερτά υλικά και οι κορμοί δέντρων.

Πηγή: parapolitika.gr