Γιατί ξέφυγαν τα αγγούρια; (φώτο – audio)

Τα έκαψε ο παρατεταμένος καύσωνας.

Μειωμένη φέτος η παραγωγή.

Τους λόγους εξηγεί στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Γεώργιος Μπουρνάζης, παραγωγός αγγουριών στην Σκύδρα στο χωριό Άσπρο

H διαδρομή από το χωράφι στο πιάτο αποδεικνύεται πολύ ακριβή.
Ο παραγωγός πουλάει 50 λεπτά το τεμάχιο, το καπέλο όμως μεγαλώνει υπέρογκα και μάλιστα διαχρονικά αφού έλεγχοι δεν γίνονται.

Την ίδια ώρα ρεπορτάζ του Ράδιο Θεσσαλονίκη καταγράφει το “χρηματιστήριο” στις τιμές.

Αγγούρι από «χρυσαφι»

Μέχρι και 1,40ευρώ πωλείται το τεμάχιο το αγγούρι στα μανάβικα της Θεσσαλονίκης προκαλώντας σοκ στους καταναλωτές.

Στα σούπερ μάρκετ η τιμή του τεμαχίου είναι χαμηλότερη κατά 0.50 ευρώ με τα αγγούρια να πωλούνται προς 0,90 ευρώ.

Ωστόσο οι τιμές παίρνουν μορφή χρηματιστηρίου καθώς υπάρχουν έμποροι που συγκρατούν τις τιμές πουλώντας το αγγούρι προς 0,75 λεπτά το τεμάχιο.

Ο ιδιοκτήτης του εν λόγω μανάβικου στην Καλαμαριά μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην Δέσποινα Κρητικού

Οι καταναλωτές βάζουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού οι τιμές ανέβηκαν κατακόρυφα εξαιτίας των ζημιών στη σοδειά λόγω καύσωνα.

Πηγή: rthess.gr

Exit mobile version