Καλαματιανοί ορειβάτες υψώνουν την ελληνική σημαία στο Αραράτ

Σε μια αξιοθαύμαστη επίδειξη θάρρους και αντοχής, μια ομάδα Ελλήνων ορειβατών από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας κατάφερε να υψώσει την ελληνική σημαία στο υψηλότερο σημείο της Τουρκίας, την κορυφή του Όρους Αραράτ, σε υψόμετρο 5.137 μέτρων. Παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το τσουχτερό κρύο, με θερμοκρασίες που έφταναν τους -15°C, η ομάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δύσκολη ανάβαση.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι Λουκία Φάλκοβα, Γιάννης Κουραμπάς, Γιάννης Εξηνταβελώνης και Κωνσταντίνος Δημόπουλος, οι οποίοι με την αποφασιστικότητα και την αντοχή τους κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφή ενός από τα πιο απαιτητικά βουνά στον κόσμο. Η ομάδα αντιμετώπισε τις ακραίες συνθήκες με ψυχραιμία και επαγγελματισμό, επιτυγχάνοντας έναν σημαντικό άθλο που θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη τους για πάντα.

Η ανάβαση στο Αραράτ, το οποίο συνδέεται με την παράδοση και τη μυθολογία, αποτελεί μια από τις πιο απαιτητικές ορειβατικές προκλήσεις. Το γεγονός ότι η ελληνική σημαία υψώθηκε στην κορυφή του, παρά τις δυσκολίες, αποτελεί σύμβολο της δύναμης και της θέλησης αυτών των ορειβατών. Οι ίδιοι δήλωσαν συγκινημένοι και περήφανοι για το επίτευγμά τους, ενώ τα συγχαρητήρια ρέουν από φίλους, συγγενείς και την ευρύτερη ορειβατική κοινότητα.

Πηγή: sport365.gr

Exit mobile version