φώτο αρχείου

Ελλάδα

Πρόβλεψη-σοκ για σεισμό 7 Ρίχτερ τα επόμενα 24ωρα στην Ελλάδα – Ποιες περιοχές περιλαμβάνει

By admin

August 14, 2024

Ο ερευνητής Frank Hoogerbeets επανέλαβε μια ανησυχητική πρόβλεψη για την πιθανότητα ενός ισχυρού σεισμού μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Καθώς πλησιάζουμε τις ημερομηνίες 18-19 Αυγούστου, είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε επιφυλακή για έναν ενδεχόμενο μεγάλο σεισμό. Οι τελευταίες αυξομειώσεις δείχνουν ότι η Κρήτη, η Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα, το Αιγαίο και η περιοχή του Μαρμαρά είναι σε ιδιαίτερα αυξημένη επιφυλακή. Η περιοχή αυτή θα μπορούσε να βιώσει σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ», προειδοποιεί ο Hoogerbeets.

As we approach 18-19 August, it is important to be on watch for a possible large earthquake.

According to the latest fluctuations, Crete, Greece, Dodecanese Islands, Aegean Sea, and Marmara on extra alert.

Latest fluctuations

Facebook:https://t.co/gcQp78i8fG
Telegram:… pic.twitter.com/bAsQBg26sA

— Frank Hoogerbeets (@hogrbe) August 14, 2024

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η πιο επικίνδυνη περίοδος ενδέχεται να είναι από τις 20 έως τις 23 Αυγούστου, αν και ένας ισχυρός σεισμός θα μπορούσε να συμβεί ήδη στις 15-16 Αυγούστου.

Ο Ολλανδός ερευνητής, γνωστός για την πρόβλεψή του σχετικά με τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία το περασμένο έτος, είχε προειδοποιήσει και πριν από περίπου 20 ημέρες για έναν πιθανό μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Hoogerbeets ανέφερε ότι τα Δωδεκάνησα και η ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο. «Στην Ελλάδα συμβαίνουν σεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ κάθε δύο χρόνια, αλλά από το 2021 δεν έχει καταγραφεί τέτοια δόνηση. Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός στα Δωδεκάνησα ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», σημείωσε.

Λίγο αργότερα, έκανε μια δεύτερη ανάρτηση, προειδοποιώντας λακωνικά: «Να είστε προσεκτικοί. Ένας ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή είναι πιθανός».

Η πρόβλεψη αυτή σχολιάστηκε και από τον καθηγητή σεισμολογίας Γεράσιμο Παπαδόπουλο.

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

«Δήθεν πρόβλεψη σεισμού από Ολλανδό ερευνητή.

Ερευνητής δεν είναι. Είναι ερασιτέχνης που βγαίνει στο διαδίκτυο και γράφει ό,τι θέλει. Στην αστρονομία υπάρχουν πολλοί πετυχημένοι ερασιτέχνες. Στη σεισμολογία ουδείς.

Τα στοιχεία της δήθεν πρόβλεψης είναι γενικά και αόριστα.

Η μέθοδος της δήθεν πρόβλεψης βασίζεται, λέει, στις κινήσεις των πλανητών. Πουθενά δεν έχουμε δει τα χαρακτηριστικά της μεθόδου και τους υπολογισμούς.

Είχε, λέει, προβλέψει το σεισμό της Τουρκίας το 2023. Ανακριβές!

Συμπέρασμα, αναξιόπιστη ιστορία».

Πηγή: grtimes.gr