Κριαρίτσι: Ο παράδεισος της Χαλκιδικής με τα τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά (φώτο)

φώτο αρχείου

Η παραλία Κριαρίτσι συγκαταλέγεται στις καλύτερες της Σιθωνίας, καθώς τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, η αμμώδης ακτή αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής που έχει θέα το όρος «Άθω», δημιουργούν ένα μαγευτικό συνδυασμό.

Ένα από τα ομορφότερα «διαμάντια» της Χαλκιδικής, όσον αφορά τις παραλίες της, βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου της Σιθωνίας και με μεγάλου ατού τη θάλασσα της, προσελκύει πάρα πολλούς Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Το Κριαρίτσι, βρίσκεται σε μια απόσταση περίπου 160 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και είναι ένα από τα “must see” μέρη που δεν θα απογοητεύσουν όποιον το επισκεφτεί.

Μεγάλη αμμουδερή παραλία, κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά και ένα βραχώδες ανάγλυφο στη γύρω περιοχή συνθέτουν τη γενική εικόνα της παραλίας Κριαρίτσι στη Σιθωνία, που χρόνο με τον χρόνο δέχεται όλο και περισσότερους επισκέπτες που αναζητούν κάποιον πιο ιδιαίτερο προορισμό.

Η τοποθεσία είναι πραγματικά μαγική καθώς το όρος Άθως ακριβώς απέναντι φαντάζει επιβλητικό στον ορίζοντα, προσφέροντας παράλληλα ένα καταπληκτικό θέαμα την ώρα που ο ήλιος ανατέλλει.

Στην περιοχή υπάρχουν κάμπινγκ τα οποία ειδικά την περίοδο του Αυγούστου είναι κατάμεστα και τα οποία διαθέτουν ταβέρνες και μίνι μάρκετ για όποιον θελήσει να φάει κάτι ή να προμηθευτεί κάποια πράγματα.

Υπάρχουν επίσης beach bars, με κάποια από αυτά να βρίσκονται ψηλά στα βράχια, χαρίζοντας απίστευτη θέα, με πολύ κόσμο να μην χάνει την ευκαιρία να βγάλει φωτογραφίες σε κάθε στιγμή της ημέρας. Ευχάριστο το γεγονός ότι η μουσική που παίζουν είναι σε λογικά όρια, χωρίς να ακούγεται σε όλη την παραλία και να ενοχλεί.

Γύρω από την κεντρική παραλία στο Κριαρίτσι, ο επισκέπτης μπορεί να βρει και άλλες μικρότερες και σε κοντινή απόσταση υπάρχουν τα επίσης πασίγνωστα «Τηγάνια», η ακτή «Κληματαριά» και άλλες τοποθεσίες που καλύπτουν κάθε γούστο.

Η πρόσβαση στο Κριαρίτσι είναι λίγο δύσκολη σε κάποια σημεία, καθώς οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθήσουν έναν δρόμο που σε μερικά σημεία είναι χωμάτινος. Από τον δρόμο Νικήτης – Συκιάς (λίγο πριν την παραλία Συκιάς για όσους πηγαίνουν εκεί περνώντας από Ν. Μαρμαρά), οι ενημερωτικές πινακίδες θα βοηθήσουν πολύ τους οδηγούς στο να βρουν το μέρος, ενώ διευκολύνει και η χρήση βοηθητικών εφαρμογών σε έξυπνα κινητά (όπως Google Maps) που καθοδηγούν τα αυτοκίνητα με ακρίβεια.

Πηγή: grtimes.gr

Exit mobile version