Οι 10 καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής

Κρυστάλλινα νερά, ήλιος να καίει και κύματα να παφλάζουν στην ακρογιαλιά σαν νανούρισμα στης παραλίες της Χαλκιδικής.

Αγαπημένος προόρισμος χιλιάδων Ελλήνων κάθε χρόνο είναι η Χαλκιδική με το κάθε «πόδι» να κρύβει απίστευτες παραλίες. Είναι μια περιοχή που αγκαλιάζεται από γαλαζοπράσινα νερά, φημισμένη για την ζωντάνια της και διαθέτοντας τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας για οικογένειες και παιδία.

Οι καλύτερες παραλίες στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής:

  1. Ποσείδι

Η πιο φημισμένη παραλία με την απέραντη λευκή του άμμο να απλώνεται στην θάλασσα. Η μεγαλύτερη και πιο φημισμένη παραλία είναι τα «Αιγαιοπελαγίτικα» που σχηματίζει το πιο εντυπωσιακό τοπίο. Είναι καλά οργανωμένο με beach bar κατάλληλο για οικογένειες, καθώς θα βρείτε θαλάσσια σπορ για τους πιο τολμηρούς.

Η άκρη του ακρωτηρίου δεν είναι οργανωμένη, που αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κουβαλήσετε μαζί σας εξοπλισμό, καθώς τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να κινηθούν πάνω στην άμμο.

  • Άφυτος
  • Η Άφυτος περιβάλλεται από φυσική ομορφιά και γραφική θέα. Τα νερά είναι ήρεμα καθιστώντας την παραλία ιδανική για μικρά παιδιά. Τα παραδοσιακά ταβερνάκια του χωριού προσφέρουν μια αυθεντική ελληνική κουζίνα, εκτός από το ότι θεωρείται από τις καλύτερες παραλίες του πρώτου ποδιού. Είναι μια απόδραση ρομαντική με τον/την σύντροφο σας και είναι κοντά στην Θεσσαλονίκη.

  • Πευκοχώρι
  • Το Πευκοχώρι είναι μια ιδανική επιλογή για την νεολαία που θέλει να διασκεδάσει. Θα βρείτε πλήθος από beach bar και θαλάσσια σπορ. Πλήθος από κόσμο τουρίστες και Θεσσαλονικείς πηγαίνουν στο Πευκοχώρι κάθε σαββατοκύριακο για να απολαύσουν την αμμουδία και τα καταγάλανα νερά.

  • Καλλιθέα
  • Στην Καλλιθέα χτυπάει η καρδιά της διασκέδασης, αφού εδώ βρίσκονται τα περισσότερα νυχτερινά μαγαζιά και club της Χαλκιδικής.  Η παραλία είναι καλά οργανωμένη και προσβάσιμη για όλες της ώρες την ημέρας.

  • Βουρβουρού
  • Η Βουρβουρού αποτελεί μια από της τουριστικές περιοχές του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής. Οι παραλίες της και οι φυσικές ομορφιές του μπλέ και του πράσινου προσελκύουν κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες.

  • Καβουρότρυπες
  • Η Καβουρότρυπες φημίζονται για τα γαλαζοπράσινα νερά και είναι ιδανικές για τους λάτρες της φύσης και όσους αναζητούν μια πιο χαλαρή εμειρία διακοπών. Η περιοχή έχει κλέψει την καρδιά των κατοίκων της συμπρωτεύουσας, που περνούν τα Σαββατοκύριακα τους στη Σιθωνία, την δική τους εκδοχή ενός γειτονικού, εγγύς παραδείσου, μερικές ανάσες μακριά από την πόλη.

  • Πλατανίτσι
  • Η ακτή Πλατανιτσίου είναι βραβευμένη με την Γαλάζια Σημαία για την ποιότητα των κολυμβητικών υδάτων της, την οργανωτική δομή της παραλίας αλλά και με το κριτήριο του σεβασμού και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης, το δημοτικό κάμπινγκ στο Πλατανίτσι διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για τους επισκέπτες του, όπως σούπερ μάρκετ, εστιατόριο, beach bar, WC και θαλάσσια σπορ. Υπάρχει, ακόμη, χώρος τόσο για τροχόσπιτα, όσο και για τους επισκέπτες με σκηνή.

    1. Άγιος Ιωάννης

    Η παραλία έχει ψιλή άμμο και καθαρό ρηχό νερό που το καθιστά πολύ κατάλληλο για παιδιά. Παρέχεται χώρος στάθμευσης για πολλά αυτοκίνητα. Το καλοκαίρι, στον Άγιο Ιωάννη λειτουργούν beach bars και προσφέρουν ξαπλώστρες και ομπρέλες σε όλο τον κόσμο.

  • Ιερισσός
  • Οι περισσότεροι επισκέπτες περνούν από την Ιερισσό είτε για να μεταβούν από εδώ στο Άγιο Όρος, είτε για να απολαύσουν τις αμμουδιές της. Έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει παραλίες κατάλληλες για κολύμβηση και βραβευμένες με γαλάζια σημαία, beach bars, καφέ και ταβέρνες μέσα στον οικισμό, στον παραλιακό πεζόδρομο που την καθιστούν μοναδικό τόπο διακοπών. Υπάρχουν πολλά καταλύματα -ενοικιαζόμενα δωμάτια, στούντιο, επιπλωμένα διαμερίσματα και ξενοδοχεία δίπλα στην  παραλία. Υπάρχουν, επίσης, δύο camping. Φεύγοντας από την Ιερισσό προς τα Νέα Ρόδα θα δείτε αριστερά και τα παλιά «Καρνάγια».

  • Κόμιτσα
  • Η Κομίτσα είναι μια οικογενειακή παραλία, που βρίσκεται πολύ κοντά στα Νέα Ρόδα.

    Η παραλία της Κομίτσας, που συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες σε μήκος στο Δήμο Αριστοτέλη, είναι στην πραγματικότητα δύο παραλίες, οι οποίες χωρίζονται από βράχια. Στη μία πλευρά είναι οργανωμένη και πολυσύχναστη και στην άλλη όχι. Είτε προτιμάτε τις πιο πολυσύχναστες και οργανωμένες ακτές είτε αποζητάτε τη μοναξιά, η Κομίτσα θα ανταποκριθεί σ’ αυτό που ψάχνετε. Απολαύστε την τιρκουάζ απεραντοσύνη και την θέα στην πυκνή βλάστηση της χερσονήσου του Αθου.

    Πηγή: ethermaikos.gr

    Exit mobile version