Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL, η γιορτή της γαστρονομίας, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για τέταρτη συνεχομένη χρονιά.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην προβλήτα των Νέων Μουδανιών κα σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Προποντίδας.

Παραγωγοί από όλοι τη Χαλκιδική παρουσίαζαν και πουλούσαν τα εκλεκτά προϊόντα τους στους πολυάριθμους επισκέπτες.
Σεφ από γνωστά εστιατόρια της περιοχής, αλλά και επαγγελματίες σεφ από καταξιωμένες Λέσχες μαγείρεψαν μοναδικά πιάτα,
τα οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν.

Στα δύο προγραμματισμένα masterclasses με οδηγό τη Nana Zygoura και τον γευσιγνώστη ελαιόλαδου Χαράλαμπο Ευταξία
οι συμμετέχοντες μέσα από μια ολιστική εμπειρία και με συμμετοχή και των 5 αισθήσεων,
γνώρισαν και δοκίμασαν τα μοναδικά προϊόντα της Χαλκιδικής και άκουσαν τις ιστορίες των παραγωγών και της προέλευσής τους.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης, ο
οποίος με το δικό του μοναδικό τρόπο παρουσίασε τους παραγωγούς, τις ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις,
αλλά και τους επίσημους καλεσμένος.

Ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης
Κουφίδης, για την μεγάλη συμμετοχή παραγωγών, επαγγελματιών και επισκεπτών, σε μια εκδήλωση που
έχει γίνει θεσμός και αναδεικνύει την γαστρονομία της Χαλκιδικής, ως εναλλακτική μορφή τουρισμού.

Αυτό που τόνισε και κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ήταν ότι, μέσα από τις δράσεις του TASTE
HALKIDIKI, προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα, οι άνθρωποι πίσω από αυτά, αναδεικνύονται περιοχές
τουριστικές και μη, αναβιώνουν ξεχασμένες συνταγές και έθιμα, επιμηκύνεται η τουριστική σεζόν,
συνδέεται ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση και τις υπηρεσίες του τουρισμού και τελικά, ενισχύεται
η οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Με την παρουσία τους την εκδήλωση τίμησαν ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, ο Αντιπεριφερειάρχης
Εξωστρέφειας Μπάνε Πρέλεβιτς, ο συνδιοργανωτής Δήμαρχος Μανώλης Καρράς και πολλά μέλη Δ.Σ. του Δήμου
Νέας Προποντίδας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων
Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ Γιώργος Πασαλής, η Μαρία Πάππα υπεύθυνη Μάρκετινγκ
του Δήμου Αριστοτέλη και ψυχή του προγράμματος Kouzina, η Πόλυ Αλεξιάδου του ΒΕΘ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ακόμη ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Στέλιος Χούτας, που μαζί με
τους συνεργάτες του από το Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΠΘ παρουσίασαν το καινοτόμο
προϊόν ΦΙΛΕΛΙΑ, πράσινη ελιά μειωμένης αλατοπεριεκτικότητας, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο εμπόριο σε
ενάμιση χρόνο περίπου.

Exit mobile version