φώτο αρχείου

Featured

Χαλκιδική – Κασσάνδρα: Αρχίζουν οι διακοπές νερού σε όσους χρωστούν πάνω από 50.000 ευρώ

By admin

August 05, 2024

Χωρίς νερό θα μείνουν όσοι ιδιώτες και επαγγελματίες χρωστούν πάνω από 50.000 ευρώ στη Κασσάνδρα Χαλκδικής. Μάλιστα οι μεγάλοι οφειλέτες, που χρωστούν ποσά πολύ μεγαλύτερα, είναι βίλες, στις ακριβές περιοχές του δήμου αλλά και ξενοδοχεία, με ένα μάλιστα να έχει φτάσει τις 480000 ευρώ χρέος.

Όπως ανάφερε η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά, στην ενημερωτική ζώνη 4-6 του City 106.1, την Παρασκευή 9 Αυγούστου τα συνεργεία του δήμου θα αρχίσουν τις διακοπές νερού σε όσους δεν πλήρωσαν ή δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους. «Μπήκαμε λοιπόν και εμείς στη διαδικασία ότι όποιος δεν πληρώνει το νερό θα του κόβεται και όποιος κλέβει το νερό θα του αφαιρείται το υδρόμετρο. Θα πρέπει λοιπόν ο δήμος να είναι συνεπής απέναντι στου δημότες και στους φιλοξενούμενους μας αλλά θα πρέπει αλλά και εκείνοι να είναι εντάξει» τονίζει η κ. Χαλκιά.

Αγανακτισμένη η δήμαρχος ανάφερε ότι τα χρέη προς τον δήμο για το νερό έφτασαν στα ύψη με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο δήμος να συντηρήσει και να αναπτύξει το δίκτυο υδροδότησης. «Δεν μπορεί να μου έρχεται ξενοδοχείο και τώρα που είπα ότι θα κλείσω το νερό να θέλει να κάνει ρύθμιση 480.000 ευρώ. Πρέπει δηλαδή να φτάσω στο σημείο να πω να ότι θα σου κόψω το νερό γιατί μέχρι τώρα οι προκάτοχοι μου έλεγαν, άντε είναι ξενοδοχείο, άντε να μην του κάνουμε ζημιά» είπε η κ. Χαλκιά.

Όπως τόνισε η δήμαρχος, τα συνεργεία του δήμου κατάφεραν να αποκαταστήσουν την υδροδότηση στο σύνολο του δήμου, όμως το πρόβλημα παραμένει καθώς οι μεγάλες οφειλές προκαλούν πρόβλημα.

«Στατιστικά ξέρετε ποιοι είναι αυτοί που πληρώνουν πάντα το νερό; Οι υπάλληλοι και οι παππούδες με τη σύνταξη! Σκεφτείτε ότι άνθρωποι που τα έχουν μετρημένα στηρίζουν, πληρώνουν και συντηρούν όλο το δίκτυο. Αυτό δεν θα το επιτρέψω να συνεχιστεί. Νιώθω άσχημα και νιώθω ντροπή. Θα πρέπει να πληρώνουν όλοι» τονίζει η κ. Χαλκιά.

«Πρώτα ξεκινάω να κόβω τα νερά από 50000 και πάνω και φυσικά δεν θα κόψω το κανενός το νερό που ξέρω ότι έχει πρόβλημα. Δεν πρόκειται να κόψω εγώ νερό σε ντόπιο άνθρωπο που ξέρω ότι έχει οικονομικό πρόβλημα» ανέφερε η δήμαρχος και συνεχίζει: «Επειδή υπήρχε πολύ μεγάλη προσέλευση και δεν θέλω να τους πιέσω πάρα πολύ γιατί καταλαβαίνω ότι κάνουν διακοπές οι άνθρωποι θα αρχίσει από την άλλη Παρασκευή, έδωσα παράταση μια εβδομάδα. Από την άλλη Παρασκευή είναι τέσσερα συνεργεία έξω και θα αρχίσουν τις διακοπές»

Σε ερώτηση αν υπάρχουν σπίτια που χρωστάνε περισσότερα από 50000 ευρώ ηκ. Χαλκιά απάντησε: «Υπάρχουν σπίτια σε οικισμούς τα ονόματα ακούγονται μεγάλα και γκλαμουράτα και των πλουσίων που μας έκαναν και δικαστήρια γιατί λέγανε δεν βγάζαμε καλά λογαριασμούς και είχα το θάρρος και πήγα και τους το έκοψα και ήρθαν και το πλήρωσαν. Δεν είναι πρώτη φορά που κόβουμε νερό, αλλά τώρα θα το κάνω μαζικά».

Ακόμα η κ. Χαλκιά ανέφερε ότι η λειψυδρία χτύπησε και το δήμο Κασσάνδρας με τις γεωτρήσεις να έχουν φτάσει στα 200μ βάθος από τα 100μ που ήταν.

Πηγή: makthes.gr