φώτο αρχείου

Αθλητικά

Συνέντευξη του Παναγιώτη Φασούλα λίγο πριν την έναρξη των αγώνων της Εθνικής

By admin

July 26, 2024

Ο Παναγιώτης Φασούλας έδωσε συνέντευξη λίγα 24ωρα πριν την πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κατακεραυνώνοντας τις ελληνοποιήσεις ξένων παικτών. Ο Παναγιώτης Φασούλας μίλησε με τον Hoopfellas στο YouTube, λίγα 24ωρα πριν την πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο παλαίμαχος center και πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την απόφαση του να «κατεβεί» στις εκλογές της ΕΟΚ και τα έργα της διοίκησης Λιόλιου στο μπάσκετ.

«Κατακεραύνωσε» παράλληλα για τις ελληνοποιήσεις ξένων παικτών και τόνισε τη σημασία της παρουσίας πρώην αθλητών στην Ομοσπονδία στη θέση των τεχνοκρατών.

Φυσικά αναφέρθηκε και στην «επίσημη αγαπημένη», Εθνική ομάδα του μπάσκετ, την παραμονή και την ιστορική ημέρα του τελικού του 1987, αλλά και την πολυσυζητημένη απουσία του στο NBA Draft το καλοκαίρι του 1994.

«Με ελληνοποιήσεις δεν προχωράει η Εθνική. Δεν λύνονται τα προβλήματα της Εθνικής με ενέσεις. Ο Ουόκαπ δεν λέγεται Γκάλης. Είναι ρατσιστικό αυτό; Όχι. Από πότε η υπερηφάνεια για το τι παράγει η πατρίδα είναι ρατσισμός», αναρωτήθηκε για να συμπληρώσει με νόημα: «Eίτε αρέσει σε κάποια φασισταριά είτε όχι, ο Αντετοκούνμπο είναι προϊόν του ελληνικού μπάσκετ».

Μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Φασούλας συμπλήρωσε για τις επικείμενες εκλογές στην ΕΟΚ: «Έχουμε απέναντι μας κάποιους τύπους (σ.σ. συνδυασμός Λιόλιου) που προτάσσουν τον τεχνοκρατισμό, λες και εμείς είμαστε τίποτα γραφικοί τσολιάδες και θα κάνουμε τα σχέδια μας σε χαρτοπετσέτες». Ενώ συμπλήρωσε: «Το μόνο που βλέπω από την τωρινή διοίκηση (Λιόλιου) είναι αγωνία για πως θα εισπραχθούν λεφτά».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Παναγιώτη Φασούλα

Ο Hoopfellas φιλοξενείται στο κανάλι του Foxbet.gr στο YouTube δύο φορές την εβδομάδα και μαζί με την Χριστίνα Κατσαμούρη παρουσιάζουν το «Hoopfellas Show» με ανάλυση της επικαιρότητας στο μπάσκετ.

Πηγή: basketball-news.gr