Χαλκιδική: Νερό με δελτίο σε οικισμό του δήμου Νέας Προποντίδας – Μηνυτήρια αναφορά από κάτοικο

φώτο αρχείου

Το νερό νεράκι λένε και στον οικισμό δίπλα στις Πόρτες της Νέας Ποτίδαιας, στη Χαλκιδική. Παρ’ ότι τις τελευταίες ημέρες το πρόβλημα ομαλοποιήθηκε και η ύδρευση αποκαταστάθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, η έλλειψη νερού αποτελεί εφιάλτη για τουρίστες και μόνιμους κατοίκους. Τις περασμένες ημέρες σε διάστημα τριών εβδομάδων τα 43 σπίτια του οικισμού υδροδοτήθηκαν για ελάχιστες ώρες επί πέντε ημέρες, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα ύστερα από μηνυτήρια αναφορά ότι μία γυναίκα μολύνθηκε στο μάτι λόγω κακών συνθηκών υγιεινής και χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

«Υπάρχει πρόβλημα επάρκειας νερού», επιβεβαιώνει ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, ο οποίος τα βάζει με τους κατοίκους και ισχυρίζεται ότι «σπαταλούν το νερό για τους κήπους τους». Μάλιστα δεν αποκλείει το επόμενο διάστημα να επαναληφθούν διακοπές πέντε ημερών, όπως τις τελευταίες ημέρες. «Δεν έχουμε επάρκεια και λόγω της ΔΕΗ συμβαίνουν αρκετές διακοπές», ανέφερε.

Από την άλλη, οι κάτοικοι του συγκεκριμένου οικισμού ήταν στα κάγκελα και κατήγγειλαν στις εισαγγελικές αρχές ότι παρ’ ότι ο οικισμός δεν υδροδοτείται καθόλου και υπάρχει πρόβλημα με τους τουρίστες και τους μόνιμους κατοίκους, τα ξενοδοχεία καλύπτονται κανονικά από το δίκτυο ύδρευσης. «Τα ξενοδοχεία κουβαλούν μόνα τους νερό», απαντά ο δήμαρχος. Οι ιδιοκτήτες κατοικιών και εξοχικών στον οικισμό συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και σε συνέλευση που πραγματοποίησαν υπέγραψαν κείμενο και οι 43 εκπρόσωποι των σπιτιών προειδοποιώντας ότι εάν επαναληφθεί το φαινόμενο θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις. «Από τη μία ο δήμαρχος μιλάει για έλλειψη νερού και από την άλλη εγκρίνει άδειες για νέα ξενοδοχεία. Από πού θα υδροδοτηθούν αυτά», διερωτήθηκαν.

Στον εισαγγελέα

Η υπόθεση των συνεχών διακοπών στην υδροδότηση στον συγκεκριμένο οικισμό, οι κάτοικοι του οποίου έφτασαν να μην έχουν νερό μέχρι και για πέντε ημέρες συνεχόμενες, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πολυγύρου. Ένας εκ των κατοίκων στις 18 Ιουλίου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην οποία τονίζει ότι από τις 20 Ιουνίου «υπάρχει τεράστιο πρόβλημα υδροδότησης χωρίς την ελάχιστη ποσότητα πόσιμου νερού για την κάλυψη στοιχειωδών υγειονομικών αναγκών», όπως ακριβώς επισημαίνεται στη μήνυση. Μάλιστα κάνει λόγο για πρόκληση δερματικών ασθενειών και αναφέρεται ειδικά στη μόλυνση του ματιού της συζύγου του, που την οδήγησε στο νοσοκομείο και προσκομίζει το σχετικό έγγραφο.

Η μηνυτήρια αναφορά, το κείμενο της οποίας προσυπέγραψαν και άλλοι κάτοικοι, προκάλεσε την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Πολυγύρου. Ο καταγγέλλων αναφέρεται και σε απαξιωτική συμπεριφορά των εκπροσώπων του δήμου. «Μας εμπαίζουν πλήρως, αδιαφορούν πλήρως, απαντώντας “να φύγετε και να πάτε στα σπίτια σας, ας μείνετε άπλυτοι”», αναφέρεται στην αναφορά προς τον εισαγγελέα. Ήδη μάλιστα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έχει κληθεί να καταθέσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Πηγή: voria.gr

Exit mobile version