facebook

Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε μεγάλη έκταση – Ήχησε το 112-Σηκώνονται εναέρια (φώτο – βίντεο)

By admin

July 18, 2024

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε χορτολιβαδική έκταση στον Τρίλοφο της Θεσσαλονίκης, σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται και εναέρια μέσα. Στα κινητά των κατοίκων ήχησε στις 13.40 το μεσημέρι της Πέμπτης (18/7) το 112 ενημερώνοντας για τη φωτιά, καθώς πολύ κοντά στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Όπως αναφέρει το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας, η φωτιά έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Πλαγιάρι και Τρίλοφο, καίγοντας ξερά χόρτα, ενώ καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Αμέσως μετά «τουίταρε» και η Πυροσβεστική, επιβεβαιώνοντας για τα εναέρια μέσα.

#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 18, 2024

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 12 οχήματα, υδροφόρες και δυνάμεις του δήμου Θέρμης, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε πλήρη εξέλιξη η αγωνιώδης μάχη των πυροσβεστών για την κατάσβεση, ενώ κάτοικοι και δημοτική αρχή παραμένουν στο πόδι.

Μεγάλη φωτιά ανάμεσα στο Πλαγιάρι και Τρίλοφο Θεσσαλονίκης μόλις πέρασα κοντά από εκεί χτύπησε και το 112 κ βλέπω 2 αεροπλάνα κ πυροσβεστική ..προσοχή οι οδηγοί παρακαλω pic.twitter.com/kz3zQOoEPb

— Margi🖤🍉🖤🍉🍉 (@Maria1122834881) July 18, 2024

#φωτια στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης @ManosNiflis pic.twitter.com/hx9UBhX5uc

— T.Toutountzakis, Τ. Τουτουντζάκης (@TToutountzakis) July 18, 2024

Με πληροφορίες από: grtimes.gr, voria.gr