Κεντρική Μακεδονία

Δυναμικό «παρών» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νέα Υόρκη

By admin

July 18, 2024

Στην αγορά των ΗΠΑ προέβαλε τα προϊόντα που παράγονται στη μακεδονική γη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από τη δυναμική συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Summer Fancy Food Show, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Η Summer Fancy Food Show 2024 αποτέλεσε ένα sold out εκθεσιακό γεγονός και σημείο συνάντησης για περισσότερους από 29.000 επαγγελματίες από τον χώρο των τροφίμων και των ποτών. Κατά την τριήμερη διάρκειά της, στην έκθεση παραβρέθηκαν περισσότεροι από 2.400 εκθέτες από 56 χώρες, ενώ εκτέθηκαν τουλάχιστον 700 νέα προϊόντα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σύγχρονο περίπτερό της φιλοξένησε δώδεκα εξωστρεφείς επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν πλήθος εμπορικών επισκεπτών από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και άλλες χώρες.

Παρουσιάστηκε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων της μακεδονικής γης, που έκλεψαν τις εντυπώσεις, μεταξύ των οποίων βιολογικά, τυροκομικά, προϊόντα με τρούφα, φρέσκα φρούτα, κατεψυγμένα λαχανικά και έτοιμα γεύματα, σάλτσες, επαλείμματα και τουρσιά, μπισκότα αλλά και ελιές και ελαιόλαδο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε Networking Dinner Event στη Νέα Υόρκη, με στόχο να συστήσει τα προϊόντα που παράγονται σε εισαγωγείς, επαγγελματίες του κλάδου και δημοσιογράφους.

«Η αγορά των ΗΠΑ είναι ο έκτος σημαντικότερος εταίρος της Ελλάδας, αφού απορροφά το 4,1% των συνολικών εξαγωγών της χώρας, με το ελαιόλαδο και τα τυριά και κυρίως τη φέτα να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις εξαγωγές. H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχοντας στην έκθεση αυτή τα τελευταία χρόνια, στοχεύει στην αγορά των ΗΠΑ, με σκοπό να προωθήσει τα προϊόντα-σημαία, όπως τα τυροκομικά και το ελαιόλαδο, και παράλληλα να κάνει γνωστά και τα υπόλοιπα προϊόντα που παράγουμε στον τόπο μας. Έχουμε πολλές εταιρείες που είναι εξαγωγικά ώριμες και άλλες που χρειάζονται μια μικρή ώθηση, για να κάνουν το πρώτο βήμα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων, ακολουθώντας ένα συστηματικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει συμμετοχή σε εκθέσεις και διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων και αποστολών και στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και στην αύξηση των εξαγωγών μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπάνε Πρέλεβιτς.