Featured

Χαλκιδική: Κολόνα γέρνει επί έναν μήνα στην παραλία Τρανή Αμμούδα Χαλκιδικής (φώτο)

By admin

July 18, 2024

Σε… σήμα κατατεθέν της πολυσύχναστης παραλίας Τρανή Αμμούδα του δήμου Σιθωνίας στη Χαλκιδική τείνει (κυριολεκτικά) να μετατραπεί μία κολόνα του ΟΤΕ.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με μαρτυρίες παραθεριστών στην περιοχή, υπάρχει μία κολόνα που προσομοιάζει στον πύργο της… Πίζας, καθώς γέρνει εδώ και περίπου έναν μήνα και ουδείς εξ όσων έχουν σπεύσει στο σημείο δεν διόρθωσε το πρόβλημα ή δεν οριοθέτησε το μέρος, ώστε να μην πλησιάζουν κάτοικοι και τουρίστες. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στη Voria.gr, η κατάσταση είναι επικίνδυνη καθώς η γειρτή κολόνα δεν πέφτει, στηριζόμενη μόνο σε ένα καλώδιο. Υπάρχει, δε, κίνδυνος να πέσει ακόμη και στον παραλιακό δρόμο, από όπου διέρχονται εκατοντάδες οχήματα καθημερινά.

Μάλιστα, οι κόκκινες κορδέλες που διακρίνονται στις φωτογραφίες δεν οφείλονται σε οριοθέτηση της κολόνας από κάποιον αρμόδιο. Τις έχει τοποθετήσει στο ακριβώς διπλανό τετράγωνο ιδιοκτήτης καντίνας ο οποίος νοίκιασε τον χώρο και θα στήσει την υπαίθρια επιχείρησή του.

«Βρισκόμαστε σε μία παραλία την οποία κατακλύζουν οι τουρίστες καθημερινά και ακόμη περισσότερο τα Σαββατοκύριακα και πολλοί από αυτούς σταματούν και κοιτάζουν το θέαμα. Αρκετοί φωνάζουν “ντροπή” και όσοι περνούν από κάτω σκύβουν», λέει στη Voria.gr παραθεριστής στην Τρανή Αμμούδα ο οποίος τονίζει πως «η κολόνα στηρίζεται στα καλώδια μιας τσιμεντένιας και μιας ξύλινης κολόνας. Η τσιμεντένια αντέχει, όμως η ξύλινη μπορεί να υποχωρήσει ανά πάσα στιγμή».

Σύμφωνα με τον παραθεριστή, για το ζήτημα έχουν ενημερωθεί ο δήμος Σιθωνίας αλλά και ο ΟΤΕ. «Είδαμε ανθρώπους του δήμου να έρχονται στο σημείο όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε. Εδώ και έναν μήνα κάθε ημέρα περιμένουμε να αποκατασταθεί το θέμα, αλλά δεν γίνεται τίποτα».

Τι ακριβώς συμβαίνει

Όπως είπε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Μαλλίνης δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες του δήμου η αποκατάσταση της συγκεκριμένης ζημιάς. «Εμείς μόλις πληροφορηθήκαμε για το θέμα ενημερώσαμε τον ΟΤΕ και καταθέσαμε επίσημο αίτημα. Έκτοτε, αναμένουμε τους ανθρώπους της εταιρείας για να διορθώσουν το πρόβλημα, όπως μας είπαν ότι θα κάνουν».

Από τον ΟΤΕ, βέβαια, δηλώνουν ότι το ζήτημα θα τακτοποιηθεί άμεσα, καθώς το αίτημα έχει καταγραφεί και οι ενέργειες για την επίλυσή του βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: voria.gr