φώτο αρχείου

Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Σε ετοιμότητα για την πυροπροστασία του Σέιχ Σου

By admin

July 15, 2024

Σύσκεψη φορέων στο ΥΜΑΘ την οποία συγκάλεσε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Σε ετοιμότητα είναι οι αρχές του τόπου για την πυροπροστασία του δάσους Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη όπως τονίστηκε μετά το πέρας σχετικής σύσκεψης την οποία συγκάλεσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης (αίθουσα “Νικόλαος Μάρτης”).

«Θέλουμε να έχουμε το μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας για να αντιμετωπίσουμε έκτακτα περιστατικά. Με την έννοια αυτή η σημερινή σύσκεψη για την πυροπροστασία του περιαστικού δάσους στο Σέιχ Σου είχε αυτό τον σκοπό. Οι συναρμόδιοι φορείς διαπιστώσαμε ότι υπάρχει συνεργασία η οποία μέχρι στιγμής λειτουργεί πολύ αποδοτικά και αποτελεσματικά. Πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Συζητήσαμε κάποιες επισημάνσεις και από τη δίκη μας πλευρά η δουλειά μας είναι να μπορέσουμε, παρεμβαίνοντας προς την κάθε κατεύθυνση, να διευκολύνουμε το έργο αυτών των ανθρώπων», τόνισε ο κ. Γκιουλέκας και ευχαρίστησε το προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας και των ενόπλων δυνάμεων για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει αυτή την περίοδο, έχοντας ριχτεί στη μάχη με τις φωτιές ώστε να είμαστε όλοι μας ασφαλείς.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γιουτίκας, αφού τόνισε πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι δύσκολο, σημείωσε πως η Περιφέρεια είναι σε πλήρη ετοιμότητα. «Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε ανέμους και αυτό ήταν ευνοϊκό. Παρόλα αυτά είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα όλοι. Είναι συλλογική η προσπάθεια που γίνεται κάθε χρόνο. Εμείς ως Περιφέρεια όποτε μας ζητηθεί θα δώσουμε μηχανήματα έργων για να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες στη διάθεση της πυροσβεστικής. Επίσης την προμηθεύσαμε με δύο ραντάρ: το ένα εκ των οποίων να έχει 24ωρη εικόνα από το δάσος δίνοντας καλή εποπτεία όλου του Σέιχ Σου στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής».

gioytikas.jpg Τέλος ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη Γιώργος Μπαμπαράτσας σημείωσε πως «έγινε ανταλλαγή απόψεων με τις αρμόδιες αρχές και υπάρχει συνεργασία για την πρόληψη των πυρκαγιών». Για την εκπνοή προθεσμίας για καθαρισμό οικοπέδων τόνισε ότι οι δήμοι ζητούν από το κράτος να τους βοηθήσει στην διαχείριση του υλικού που έχει προκύψει από τον καθαρισμό των οικοπέδων.

Στην σύσκεψη είχαν κληθεί να συμμετάσχουν αιρετοί από δήμους που έχουν εγγύτητα με το Flyover (Θεσσαλονίκης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης-Συκεών, Θέρμης και Ωραιοκάστρου), εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Γ’ Σώματος Στρατού, της Διεύθυνσης Δασών, του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, του ΔΕΔΔΗΕ, της Εγνατίας Οδού και της εταιρείας Κέδρινος Λόφος.

*Της Λεμονιάς Βασβάνη στο typothes.gr