Πηγή Associated Press

Επιστήμη / Τεχνολογία

Google: Προ των πυλών το mega deal με τη Wiz – Θα αγγίζει τα 23 δισ. δολάρια

By admin

July 15, 2024

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της ισραηλινής νεοφυούς εταιρείας κυβερνοασφάλειας Wiz έναντι περίπου 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται η μητρική εταιρεία Alphabet της Google, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί, θα είναι τόσο η μεγαλύτερη εξαγορά της Google όσο και η μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία της ισραηλινής τεχνολογίας.

Η εταιρεία Wiz, η οποία αποτελεί αποκάλυψη της ασφάλειας του cloud, ανακοίνωσε πριν από δύο μήνες ότι συγκέντρωσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στα 12 δισ. δολάρια αποτίμησης της εταιρείας, με αποτέλεσμα η συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας να ανέλθει σε 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο τελευταίος γύρος πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία των Andreessen Horowitz, Lightspeed Venture Partners και Thrive Capital, με τη συμμετοχή των Greylock, Wellington Management και των υπαρχόντων επενδυτών Cyberstarts, Greenoaks, Howard Schultz, Index Ventures, Salesforce Ventures και Sequoia Capital. Ο γύρος περιλάμβανε επίσης ένα σχετικά μικρό δευτερεύον στοιχείο που εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία

Ο μεγαλύτερος κύκλος χρηματοδότησης στην ιστορία της ισραηλινής τεχνολογίας ήρθε στον απόηχο της εξαγοράς από την Wiz της ισραηλινής νεοσύστατης εταιρείας Gem Security, ενός παρόχου υπηρεσιών ανίχνευσης και απόκρισης στο cloud (CDR). Ήταν η δεύτερη εξαγορά της Wiz από την ίδρυσή της το 2020, αφού η εταιρεία απέκτησε τον περασμένο Δεκέμβριο την ισραηλινή startup Raftt, μια πλατφόρμα συνεργασίας προγραμματιστών με βάση το cloud.

Η Wiz ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι είχε φτάσει τα 350 εκατομμύρια δολάρια σε ARR, με πελάτες πάνω από το 40% των 100 μεγαλύτερων εταιρειών της Fortune. Η εταιρεία είχε προηγουμένως εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αναζήτηση ευκαιριών εξαγορών και συγχωνεύσεων στο πλαίσιο της αποστολής της να δημιουργήσει μια ολιστική πλατφόρμα ασφάλειας cloud που θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών αναγκών.

Πηγή: ot.gr