freepik.com

Κόσμος

Ρουμανία: Τραγικός θάνατος για 19χρονη από επίθεση αρκούδας – Ούρλιαζε στους διασώστες “με πλησιάζει”

By admin

July 12, 2024

Τραγικό θάνατο βρήκε η 19χρονη, Μαρία Ντιάνα στη Ρουμανία όταν δέχθηκε επίθεση από αρκούδα σε βουνό που είχε πάει για πεζοπορία με τον σύντροφό της.

Το ακόμα πιο τραγικό ήταν ότι η 19χρονη κάλεσε τις αρχές όταν η αρκούδα της άρπαξε το πόδι και την έσυρε σε έναν γκρεμό 200 μέτρων.

«Ήταν τρομοκρατημένη. Μπορούσες να το καταλάβεις από την ένταση στη φωνή της. Ούρλιαζε “η αρκούδα με πλησιάζει όλο και περισσότερο» δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης, Νταν Μπάνου.

«Όλα συνέβησαν σε ζωντανή μετάδοση, ο τηλεφωνητής άκουγε τον σύντροφό της να περιγράφει ότι δέχονται επίθεση από την αρκούδα που είχε αρπάξει την κοπέλα. Ήταν τρομερό» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Μας είπε ότι η αρκούδα άρπαξε την κοπέλα από το πόδι και κάποια στιγμή την έχασε από το οπτικό του πεδίο» κατέληξε στην περιγραφή των τραγικών στιγμών ο Μπάνου.

Όταν οι διασώστες, που τελικά σκότωσαν την αρκούδα επειδή προσπάθησε να επιτεθεί και στους ίδιους, προσέγγισαν τη σορό της 19χρονης, το μεγαλόσωμο ζώο έκανε κύκλους γύρω από το άψυχο κορμί της κοπέλας.

Σύμφωνα με τον σύντροφο της 19χρονης, οι δύο τους κατευθύνονταν στους καταρράκτες Spumoasa όταν εμφανίστηκε η αρκούδα.

«Δεν το περιμέναμε. Προσπάθησα να φοβερίσω την αρκούδα αλλά συνέβη το τραγικό αυτό γεγονός. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της» δήλωσε σε ρουμανικό κανάλι.

Όπως δήλωσε η μητέρα της 19χρονης, η κόρη της ήταν ευτυχισμένη γιατί είχε μόλις πετύχει σε εξετάσεις και το μόνο που ήθελε ήταν να περάσει ορισμένες ευτυχισμένες ημέρες στο βουνό.

Σημειώνεται ότι στη Ρουμανία ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός από καφέ αρκούδες εκτός Ρωσίας με τον αριθμό τους να υπολογίζεται σε 8.000.

Πηγή: protothema.gr