Featured

Κ. Χατζηασημίδης: Επαναφέρουμε την πρόταση μας για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα Νέα Μουδανιά

By admin

June 25, 2024

Η εικόνα του κυκλοφοριακού φόρτου που βιώνει η Νέα Προποντίδα, οι ακραίες θερμοκρασίες κι η κλιματική κρίση μας επιβάλλουν να αλλάξουμε μοντέλο. Ο τουρισμός μας πρέπει να στηριχτεί και παράλληλα η ζωή μας να μην είναι αβίωτη, αλλά και να προστατέψουμε την φήμη του brand name Χαλκιδική. Επαναφέρουμε στο πλαίσιο αυτό την πρόταση που έχουμε καταθέσει για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών.

Αρμόδια αρχή για την μελέτη ακτοπλοϊκής διασύνδεση είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνδιαμορφωτές της πρότασης πρέπει να είναι οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Νέας Προποντίδας. Υπογραμμίζουμε ότι δεν πρόκειται για κατά ανεδαφικό ή κάτι ανεφάρμοστο, καθώς με αυτό τον τρόπο έχει ήδη πραγματοποιηθεί η ακτοπλοϊκή διασύνδεση Θεσσαλονίκη – Πέραμα και σήμερα υλοποιούνται πάνω από 20 δρομολόγια ημερησίως.

Εκτιμούμε ότι το ίδιο μοντέλο πρέπει να εφαρμοστεί και με τα Νέα Μουδανιά. Πρόκειται για ένα βήμα προόδου, βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και νέων οριζόντων για την οικονομία και τις μεταφορές μας. Σε ότι μας αφορά, είμαστε στο διάθεση όλων για κάθε συμβολή και δεσμευόμαστε να επαναλάβουμε την πρόταση μας αυτή και στην Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής και στο Δήμο Νέας Προποντίδας.

*Άρθρο του Κώστα Χατζηασημίδη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Γιάννης Μυλόπουλος”.