Featured

Δέκα συμμετοχές στο 2ο Φεστιβάλ Οίνου, Μπίρας και Αποσταγμάτων της Χαλκιδικής

By admin

June 18, 2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Οίνου, Μπίρας και Αποσταγμάτων, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο πλαίσιο του TASTE HALKIDIKI σε συνεργασία με τον Σύλλογο Νέων Επαγγελματιών Νέας Καλλικράτειας στην πλατεία της Νέας Καλλικράτειας το 2ήμερο 15 & 16 Ιουνίου 2024.

Κρασιά, από ελληνικές και ξένες ποικιλίες, μπίρες και αποστάγματα από τη Χαλκιδική είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι πολυάριθμοι επισκέπτες, πολλοί από αυτούς ξένοι, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με τον πλούτο και την πληθώρα επιλογών από τον ελληνικό αμπελώνα.

Παρών και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, που με κάθε ευκαιρία τονίζει την δυναμική των Χαλκιδικιώτικων επιχειρήσεων στον τομέα της γαστρονομίας. Από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής παραβρέθηκαν ακόμη τα μέλη, Γιάννης Αρζουμανίδης και Βαρβάρα Μαυροφρύδη.

Την εκδήλωση τίμησε ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς, μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Προποντίδας, που ήταν και υποστηρικτής της διοργάνωσης.

Ανάμεσα στους επισκέπτες, οι βουλευτές Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος και Κυριακή Μάλαμα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, η Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια Ελίνα Τζένγκο, αλλά και η Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ιερισσού Κλεοπάτρα Αϊβαζίδου, που σταθερά τιμά με την παρουσία της τη δράση.

Επόμενα ραντεβού στο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων και Αθωνικών Γεύσεων στην Ιερισσό στις 11-15/7 και στις 31/7 στο Taste Halkidiki Festival στην Προβλήτα των Νέων Μουδανιών.

Ευχαριστούμε τους οινοποιούς, ζυθοποιούς και αποσταγματοποιούς που συμμετείχαν:

Domaine Agrovision Αφυταίων Γαία Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Οίνος Γρηγοριάδη Κτήμα Κουτσουμπάκη Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη (Abelon Organic) Κτήμα Λειβαδιώτη Κτήμα Παπαθανασίου Κτήμα Ταραζάς Valtinger – fresh handcrafted beer

Την εκδήλωση στήριξε και η Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής. Σημαντική η βοήθεια του Νικόλαου Αγοραστού Oinologos.com στη διοργάνωση.

Πηγή: makthes.gr