Απόψεις

Τζιτζικώστας για ευρωεκλογές: Φταίμε εμείς κι όχι οι πολίτες που απείχαν

By admin

June 13, 2024

-Στην αποχή των ευρωεκλογών αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, χθες στη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, με διάθεση αυτοκριτικής. «Έχουμε αποτύχει να δείξουμε στους πολίτες πόσο κοντά είναι η Ευρώπη σε όλους μας. Αποτύχαμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη είναι παντού στην καθημερινότητά μας, στη ζωή μας. Χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ’ αναλογία τους ευρωπαϊκούς πόρους δεν θα κατασκευαζόταν σήμερα στην Ελλάδα τίποτα. Δεν θα είχαμε τίποτα σε επίπεδο υποδομών και δράσεων για την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

-Όσο για τα… απόνερα στα τρία μεγαλύτερα κόμματα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την τεράστια αποχή έρχονται από μέσα. Και στα τρία. Επιστολή Μάριου Σαλμά στη ΝΔ και ανασχηματισμός προ των πυλών. Μπηχτές του Διονύση Τεμπονέρα, που δημιουργούν ζήτημα στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Το καλοκαίρι σε επίπεδο ηγεσιών κομμάτων δεν φαίνεται να είναι χαλαρό και ήρεμο. Αντιθέτως, θα πρέπει να μάθουν να επιβιώνουν σε συνθήκες καύσωνα κυριολεκτικά και μεταφορικά. Διότι μάλλον ο πολιτικός καύσωνας θα είναι πιο ακραίος από τα σαραντάρια αρχές Ιουνίου…

-Χτες στη συνεδρίαση για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που ενδιαφέρει πάρα πολύ τη Θεσσαλονίκη, λόγω των πολύ σημαντικών έργων που θέλει να χρηματοδοτήσει από εκεί ο κεντρικός δήμος, από αύριο στο Άγιον Όρος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης. Ο κ. Αγγελούδης πραγματοποιεί Πέμπτη και Παρασκευή την πρώτη επίσκεψή του στην Αθωνική Πολιτεία με την ιδιότητα του δημάρχου Θεσσαλονίκης και η συγκυρία είναι ευνοϊκή, καθώς γίνεται η αλλαγή στην Ιερά Επιστασία. Ο κ. Αγγελούδης θα παραβρεθεί στην εγκαθίδρυση της νέας Ιεράς Επιστασίας και με την ιδιότητα του προέδρου της Αγιορειτικής Εστίας.

-Την τιμητική του είχε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, στο διήμερο του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο Μακεδονία Παλλάς. Ο κ. Γιουτίκας είναι αυτός που θα τρέξει το νέο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης σε 12 από τους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης και αυτή τη φορά θα έχει προϋπολογισμό κοντά στα 200 εκ. ευρώ, οπότε γίνεται αντιληπτό πόσο αφορά τους δημάρχους, ενώ το νέο πρόγραμμα (το προηγούμενο έτρεξε με μεγάλη επιτυχία η προκάτοχός του Βούλα Πατουλίδου) θα περιλαμβάνει όχι μικροπαρεμβάσεις, αλλά εμβληματικά έργα σε κάθε δήμο. Επίσης, ο κ. Γιουτίκας παρουσίασε σήμερα το σημαντικότερο έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης μήκους 40 χλμ. από το Αγγελοχώρι ως το Καλοχώρι. Όχι όλο το εμβληματικό πρότζεκτ, αλλά το πρώτο τμήμα όπου ήδη έγινε πράξη το όραμα της Περιφέρειας και προσωπικά του κ. Τζιτζικώστα, το δυτικό παράκτιο μέτωπο. Εκεί, από τα δυτικά άρχισε να υλοποιείται το πρότζεκτ κι εκεί έχουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία είναι θεαματικά. Έξι χρόνια το έτρεξε ως αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ο κ. Γιουτίκας, είχε κάθε λόγο να είναι υπερήφανος.

Πηγή: voria.gr