Featured

Παναγιωτόπουλος: «Οι “φουρνιές” που ακολουθούν στον ΚΑΟΧ είναι πολύ ανταγωνιστικές»

By admin

May 23, 2024

Ο προπονητής της παιδικής ομάδας του ΚΑΟΧ, Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος «φιλοξενήθηκε» του  EOK   WebRadio  με τον Αργύρη Παγαρτάνη και τον Δημήτρη Μελίσση.

Αναλυτικά είπε:

Για τη Β’ Φάση του Πανελληνίου Παίδων: «Το τουρνουά που έγινε στις Σέρρες το Σαββατοκύριακο ήταν αρκετά ανταγωνιστικό και θα έλεγα ότι είχε αρκετές συγκινήσεις στο τέλος. Είχε τα θετικά και τα αρνητικά, άλλοι πέρασαν, άλλοι δεν πέρασαν, τα παιδιά δε μπορούν να το διαχειριστούν εύκολα. Τη μία φορά θα είσαι εσύ ο νικητής, την άλλη θα χάνεις, πρέπει πρώτα από όλα να διαχειρίζονται τις ήττες. Η “αδικία”, γιατί είναι τώρα πολύ… της μόδας, μετά από ήττες να λες “με αδίκησε ο διαιτητής”, νομίζω ότι είναι λάθος κατεύθυνση, γιατί πρώτα απ’ όλα πρέπει να κοιτάξεις τον εαυτό σου. Να κάνεις εσύ αυτά που έπρεπε μέσα στο παιχνίδι, να είσαι 100% εντάξει. Αν νομίζεις ότι ήσουν μπορείς να κοιτάξεις τέτοιους παράγοντες».

Για την ομάδα του: «Στο τελευταίο παιχνίδι ήμουν ευχαριστημένος γενικά. Εμείς έχουμε μια μικρή “δεξαμενή” παιδιών, εκεί τοπικά. Το να διαλέξεις παιδιά από 10-15 χιλιάδες κόσμο είναι πολύ μικρή “δεξαμενή”. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι δείχνουμε συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια από τα μικρά τμήματα, αυτός είναι ο προσανατολισμός μας, να δώσουμε βάση στα μικρά τμήματα. Πέρυσι στο παιδικό πήγαμε στο Final-8 και θεωρώ ότι θα έχουμε και συνέχεια. Οι “φουρνιές” που έρχονται από κάτω είναι αρκετά ανταγωνιστικές. Ο κύριος στόχος μας είναι τα παιδιά αυτά να πλαισιώσουν το ανδρικό τμήμα. Τα παιδιά έκαναν φοβερή προσπάθεια όλο αυτό το τριήμερο».

Για τη σύνδεση με το ανδρικό: «Εφόσον βλέπουν τα παιδιά ότι μπορούν να συμμετέχουν σε όλη αυτήν την προσπάθεια, μένει μόνο να τους βρούμε κίνητρο και για τα παιδιά και για εμάς να είμαστε στο γήπεδο. Θεωρώ ότι το ανδρικό είναι πολύ βασικό μέλημα για εμάς, ώστε να έχουν τα παιδιά τρόπο να μπορέσουν να δείξουν το ταλέντο τους. Να ξεκινήσουν από τον τόπο τους».

Πηγή: basketball-news.gr

Πηγή φώτο: anexartitos.gr