Αθλητικά

Superleague: Πως θα πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ (βίντεο)

By admin

May 16, 2024

Ο φετινός πρωταθλητής της Superleague θα κριθεί στο νήμα, μετά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής των Play Off.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε στην κορυφή με νίκη 4-1 επί του Παναθηναϊκού, εκμεταλλευόμενος την ήττα της ΑΕΚ με 2-0 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Έτσι, οι «αιώνιοι» απώλεσαν τις μαθηματικές ελπίδες για το πρωτάθλημα.

Με μόνο έναν αγώνα να απομένει την Κυριακή (19/5), η μάχη για τον τίτλο θα κριθεί ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο +2 από την ΑΕΚ, η οποία υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Τα δεδομένα είναι τα εξής:

* Ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα αν κερδίσει τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ή αν η ΑΕΚ δεν καταφέρει να νικήσει τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

* Η ΑΕΚ θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια αν κερδίσει τη Λαμία στην «OPAP Arena» και ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει τον Άρη.

Η μάχη για την 4η θέση είναι επίσης ανοιχτή, με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να διεκδικούν την προνομιούχο θέση. Ωστόσο, η 4η θέση δεν θα εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο αν ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο. Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κερδίσει τον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα προκριματικά του Europa.

Αν ο Ολυμπιακός τερματίσει 4ος και ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο, οι Πειραιώτες θα πρέπει να κερδίσουν τη Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League για να παίξουν στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά, μειώνοντας τις ελληνικές ομάδες στις διοργανώσεις της UEFA από πέντε σε τέσσερις.

Οι «Πράσινοι» θα αποφύγουν την 4η θέση και την αβεβαιότητα που συνεπάγεται. Στον τελευταίο αγώνα της περιόδου, θα αναμετρηθούν στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο +2. Το αποτέλεσμα αυτού του ντέρμπι θα κρίνει πολλά: ο χαμένος θα τερματίσει 4ος, ενώ η ισοπαλία εξυπηρετεί τον Ολυμπιακό. Στη μεταξύ τους ισοβαθμία υπερτερεί ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει ισοβαθμία με τα τρέχοντα δεδομένα.

Πηγή: rthess.gr