Κεντρική Μακεδονία

Ολλανδικό ταξιδιωτικό blog για οικογένειες με παιδιά γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη

By admin

May 15, 2024

Η συντάκτρια και blogger της ολλανδικής ιστοσελίδας του Gezin op Reis, Elka Maria Gemme Lamberdine, μαζί με την οικογένειά της, επισκέφτηκε για πέντε ημέρες τη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών.

Το Gezin op Reis είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής στο κοινό της Ολλανδίας ιστοσελίδα που εξειδικεύεται στα οικογενειακά ταξίδια και στις εκδρομές με παιδιά, η οποία προσελκύει 150.000 επισκέπτες. Η Elka Maria Gemme Lamberdine, μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά ηλικίας 8 και 5 ετών, ξεναγήθηκαν στην πόλη από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια επισκέφτηκαν για ένα ακόμη πενθήμερο τη Χαλκιδική.

Η επίσκεψη αυτή, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτέλεσε μία ευκαιρία να προβληθεί και η εναλλακτική αυτή πτυχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής ως τοποθεσιών κατάλληλων για ταξίδια με μικρά παιδιά. Για τον λόγο αυτόν ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, σχεδίασε για την οικογένεια ένα ενδεικτικό πρόγραμμα πέντε ημερών στην πόλη με προτάσεις κυρίως για παιδιά, το οποίο τελικά οι Ολλανδοί επισκέπτες ακολούθησαν κατά γράμμα.

Η Ολλανδή blogger και η οικογένειά της επιδόθηκαν σε βόλτες και ποδηλατάδες στα πάρκα της πόλης και φυσικά στο παραλιακό μέτωπο. Οι ηλιόλουστες μέρες κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους ευνόησαν τις μετακινήσεις τους προς τα Κάστρα και την Άνω Πόλη, αλλά και εκτός πόλης, προς το Λευκοχώρι Θεσσαλονίκης. Εκεί η οικογένεια είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τα ζώα και τη φύση, να κάνει πεζοπορία, mountain bike, πικ-νικ και ιππασία. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης θεώρησε σκόπιμο να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά με επίκεντρο την τεχνολογία που συνδυάζουν και τη διασκέδαση στο ΝΟΗΣΙΣ- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας. Εκεί, οι μικροί επισκέπτες δοκίμασαν μάσκες VR, παρακολούθησαν εκπαιδευτικές 3D προβολές και περιηγήθηκαν στο στους χώρους του.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, σημειώνεται στην ανακοίνωση, συνεχίζει την προσπάθεια να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη σε προορισμό φιλικό για οικογενειακά ταξίδια και να ανεβεί η πόλη υψηλότερα στις προτιμήσεις των οικογενειών που αναζητούν τον ιδανικό προορισμό για τις διακοπές τους.

Πηγή: voria.gr