Αθλητικά

Κάτας: «Οι βολές ήταν 35-6, νιώθω αμήχανα και λυπάμαι για τους παίκτες»

By admin

May 08, 2024

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ηττήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Game 5, και δεν προκρίθηκε στο Final Four.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ο Όντεντ Κάτας έδειξε όλη του την περηφάνια για την προσπάθεια της ομάδας του. «Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι πραγματικά περήφανος για τους παίκτες. Για μένα αυτό το γκρουπ είναι πραγματικά πρωταθλητές, παρόλο που δεν προκριθήκαμε στο Final Four», είπε.

Αργότερα μίλησε και για διαιτητικά λάθη. «Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο, αλλά υπήρχαν κάποια πράγματα πίσω από το μπάσκετ. Μακάρι αυτή η σειρά να είχε αποφασιστεί από τους παίκτες και το μπάσκετ. Ποτέ δεν μιλήσαμε για διαιτητές σε όλη τη σειρά, παρόλο που το έκαναν οι αντίπαλοί μας. Ίσως θα έπρεπε», σχολίασε ο Ισραηλινός προπονητής.

Αγγίζοντας περισσότερο αυτό το θέμα, επέκρινε την τεράστια διαφορά στις ελεύθερες βολές που σούταραν οι δύο ομάδες. «Αν βγάλω τα τέσσερα τελευταία σουτ του Λορέντζο Μπράουν, οι βολές ήταν 35-6. Ίσως είναι σύμπτωση, αλλά είναι τρελό νούμερο. Με κάνει να νιώθω λίγο αμήχανα και να λυπάμαι για τους παίκτες που το άξιζαν», είπε.

«Εμείς ως σύλλογος, σε όλες τις σειρές, παίκτες, προπονητές, είχαμε περισσότερο σεβασμό για το μπάσκετ και την EuroLeague, από ό,τι κάποιοι από τους ανθρώπους που ήταν στο γήπεδο απόψε. Θα σταματήσω εδώ», κατέληξε μιλώντας για τον τρόπο διεξαγωγής του παιχνιδιού.

«Κανείς δεν μας έδωσε την ευκαιρία μετά τις 7 Οκτωβρίου» Ερωτηθείς για ένα πράγμα που θα ήθελε να είναι διαφορετικό κατά τη διάρκεια αυτής της σειράς, είχε μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του. «Προσευχηθείτε στον Θεό να μην τραυματιστεί ο Μπόλντουιν. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες, μην με παρεξηγείτε. Παρόλο που μας έλειψε ο Γουέιντ σε όλη τη σειρά, σχεδόν από το 1ο παιχνίδι», απάντησε.

«Μας έλειψε ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες και τους καλύτερους παίκτες μας, αλλά μας δώσαμε μια ευκαιρία. Αλλά αυτή ήταν η στιγμή που άλλαξε τη σειρά. Αποδείξαμε ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα μπάσκετ, έχουμε χαρακτήρα, παρόλο που δεν παίζαμε μπροστά στο κοινό μας. Δεν μπορούμε να έχουμε την ίδια ατμόσφαιρα όπως εδώ στην Αθήνα», σχολίασε ο Κάτας.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου ανατρέχοντας σε όσα συνέβησαν σε όλη τη σεζόν 2023-24, ο Ισραηλινός προπονητής είχε πιο περήφανα λόγια. «Κανείς δεν μας έδωσε πραγματικά μια ευκαιρία μετά τις 7 Οκτωβρίου. Μερικές φορές οι άνθρωποι ξεχνούν ότι παίξαμε μόνο ένα εντός έδρας παιχνίδι φέτος», απηύθυνε ο προπονητής της Μακάμπι.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, το να πετύχουμε αυτό που πετύχαμε είναι ξεχωριστό. Και θα είναι ιδιαίτερο. Είναι δύσκολο να μιλήσω τώρα μετά την ήττα στο παιχνίδι 5. Ήταν το όνειρό μου, οι παίκτες το ήθελαν όσο κι εγώ. Θα κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι, είμαστε πραγματικά περήφανοι για τον τρόπο που παίξαμε φέτος», κατέληξε.

Πηγή: basketball-news.gr