??????????????

Αθλητικά

Εργκίν Αταμάν: Αν δεν μπούμε στο Final Four, δεν θα είμαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό

By admin

April 24, 2024

Στον απόηχο της ήττας στον αγώνα 1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, δήλωσε ότι εάν η ομάδα του δεν καταφέρει να προκριθεί στο Final Four της EuroLeague, τότε δεν θα συνεχίσει στη θέση του, το επόμενου έτους. Ο Τούρκος προπονητής υπέγραψε διετές συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι.

«Έχω υποσχεθεί σε όλους τους ανθρώπους εδώ ότι θα πάμε στο Final Four. Και η υπόσχεσή μου είναι αυτή. Τίποτα σημαντικό, είναι 0 – 1. Θα πάμε στο Final Four. Αν δεν πάμε στο Final Four, δεν θα είμαι με τον Παναθηναϊκό του χρόνου», είπε ο Αταμάν μετά την ήττα από τη Μακάμπι εντός έδρας. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για τους πράσινους στην EuroLeague μετά τις 7 Δεκεμβρίου.

Ergin Ataman: "We will go to the Final Four.

If we don't go to the Final Four, I won't be with Panathinaikos next year" pic.twitter.com/sZDsgkbuCm

— Antonis Stroggylakis (@AStroggylakis) April 23, 2024

Ο Παναθηναϊκός, που μπήκε στα πλέι οφ έχοντας τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο, είδε τη Μακάμπι να επιστρέφει από τους 12 πόντους στην τρίτη περίοδο και να παίρνει τη νίκη στο ΟΑΚΑ, χάρη στα μεγάλα σουτ των Bonzie Colson και Lorenzo Brown.

Ο Ματίας Λέσορτ είχε 22 πόντους με 9 – 11 σουτ (αλλά και 4 – 11 ελεύθερες βολές) συν έξι ριμπάουντ και ο Μάριους Γκριγκόνης σημείωσε 11 για την ομάδα του Παναθηναϊκού που προηγήθηκε στη συντριπτική πλειοψηφία του αγώνα και ήταν ακόμη και με 12 πόντους μπροστά, 56 – 44, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Κώστας Σλούκας, ο κορυφαίος μέχρι εκείνη τη στιγμή παίκτης του Παναθηναϊκού, έκανε κακή επιλογή στην τελευταία επίθεση στο παιχνίδι και ο Τζος Νέμπο σφράγισε τη νίκη για τη Μακάμπι με ένα ζευγάρι ελεύθερων βολών. Ο Σλούκας ολοκλήρωσε με 13 ασίστ (ρεκόρ καριέρας) και με τους 12 πόντους.

“Πιστεύω ότι δεν αξίζαμε να κερδίσουμε απόψε”, είπε ο Αταμάν στην εναρκτήρια δήλωση του. «Χάσαμε 10 ελεύθερες βολές. Οι πάουερ φόργουορντ μας έβαλαν 1 στα 7 τρίποντα. Κάναμε πολλά λάθη, πολλά στο τελευταίο δίλεπτο και στην επίθεση με μπάλα στα χέρια. Παίκτες, προσωπικό, σύλλογος, σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα φεστιβάλ εδώ πριν το παιχνίδι. Ολοι μαζί. Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε».

Ο Αταμάν επέκρινε την απόφαση των διαιτητών να δώσουν φάουλ στα σουτ σε διαφορετικές προσπάθειες 3 πόντων του Γουέιντ Μπάλντουιν. Ένα από αυτά ήταν σε ένα σουτ που έβγαλε ο Αμερικανός παίκτης από το μισό γήπεδο όταν είδε τον Κώστα Σλούκα να κινείται για να του κάνει φάουλ για να σταματήσει έναν αιφνιδιασμό.

Οι διαιτητές έπρεπε να συμβουλευτούν το Instant Replay και στις δύο περιπτώσεις.

«Οι διαιτητές έδωσαν ελεύθερες βολές στον Wade Baldwin σε δύο γελοίες βολές τριών πόντων», σχολίασε ο Ataman. «Παραπονιέμαι ότι δεν είναι δίκαιο να δίνονται τρεις ελεύθερες βολές στο πρώτο σουτ. Μου είπε ότι θα με προειδοποιήσει, είπα ότι είναι μια παρακμή για σένα και πήρα τεχνικό σφάλμα. Όλα ήταν εναντίον μας και χάσαμε ένα παιχνίδι, χάσαμε το πλεονέκτημα και καταστρέψαμε τη δουλειά που κάναμε για επτά μήνες στην κανονική περίοδο».

«Ήμασταν λίγο μπερδεμένοι αμυντικά», είπε ο προπονητής της Μακάμπι, Όντεντ Κάτας. «Επιστρέψαμε στο αγωνιστικό μας πλάνο και πετύχαμε μερικά μεγάλα σουτ. Είχαμε μεγάλες κατοχές στην επίθεση. Όλα όμως αφορούσαν την άμυνά μας. Ήμασταν πίσω με 8 [στο ημίχρονο] και δείξαμε ξανά χαρακτήρα. Είμαι πολύ περήφανος και ελπίζω ο τραυματισμός του Γουέιντ να μην είναι τόσο κακός».

Πηγή: basketball-news.gr