Ενημέρωση

Συνέπειες της κακής επικοινωνίας σε μία σχέση

By admin

April 10, 2024

Η σωστή επικοινωνία είναι το άλφα και το ωμέγα σε μία υγιή σχέση. Τι γίνεται όμως όταν η επικοινωνία είναι ανύπαρκτη και αναποτελεσματική; Παρακάτω βρίσκονται αποτελέσματα που μπορεί να φέρει η κακή επικοινωνία, αλλά και η λύση για το καθένα από αυτά.

Δεν θέλετε να συζητήσετε  

Μπορεί όταν υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας σε μία σχέση, να αρχίσετε να παίρνετε μία στάση πιο αμυντική, να αγνοείτε τον σύντροφό σας και όταν μιλάτε να τον προσβάλετε ή να τον κατακρίνετε. Αυτή η συμπεριφορά θα δημιουργήσει μόνο περισσότερα θέματα στην μεταξύ σας επικοινωνία και περισσότερες παρεξηγήσεις, οπότε προσπαθήστε να αποφύγετε τέτοιες τακτικές και να λύσετε το θέμα με μία σοβαρή συζήτηση χωρίς εντάσεις. 

Μαντεύετε τις σκέψεις του συντρόφου σας

Αν έχετε χάσμα στην επικοινωνία με τον σύντροφό σας, είναι πιθανό να σκέφτεστε υπερβολικά και να βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα για το τι σκέφτεται και νιώθει το άλλο άτομο στην σχέση. Για τον λόγο ότι δεν μπορείτε να μπείτε στο μυαλό κανενός άλλου ανθρώπου, καλό θα ήταν να σταματήσετε να υποθέτετε πράγματα και να μαζέψετε το κουράγιο να ρωτήσετε ευθέως τον σύντροφό σας τι σκέφτεται και αν τον απασχολεί κάτι. 

Ανικανότητα σεξουαλικής απόδοσης

Όταν υπάρχει κακή επικοινωνία, η σεξουαλική απόδοση μπορεί να είναι εξίσου κακή. Η επικοινωνία είναι βασικός πυλώνας της ερωτικής πράξης και αν δεν υπάρχει, μπορεί να έχετε δυσκολία να ερεθιστείτε και να ολοκληρώσετε. Εφόσον είστε άντρας, μπορεί ακόμα να έχετε προβλήματα στύσης και να εμφανίσετε στυτική δυσλειτουργία. Αν έχετε παρουσιάσει τέτοια προβλήματα, θα σας έκανε καλό να σας εξετάσει και να σας συμβουλέψει ο ανδρολόγος ή ο γυναικολόγος σας ανάλογα. Αν νιώθετε ότι το μέγεθος των γεννητικών σας οργάνων δεν σας ικανοποιεί, καλό είναι και πάλι να απευθυνθείτε σε έναν ανδρολόγο ο οποίος θα μπορεί να σας προτείνει λύσεις όπως η μεγέθυνση πέους. 

Επαναλαμβανόμενοι τσακωμοί

Όταν δεν υπάρχει αποτελεσματική επικοινωνία, είναι προφανές πως δεν θα βρίσκονται ούτε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στην σχέση σας. Συνεπώς, είναι φυσικό επακόλουθο να γίνονται ξανά και ξανά οι ίδιοι τσακωμοί, οι ίδιες διαφωνίες, τα ίδια παράπονα και πάει λέγοντας. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να συζητήσετε με τον σύντροφό σας σοβαρά για τα προβλήματά σας, ώστε να βρείτε από κοινού μία λύση. 

Έλλειψη συμβιβασμών

Είναι μόνο λογικό όταν δεν υπάρχει επικοινωνία να μην γίνονται ούτε οι απαραίτητοι συμβιβασμοί. Μπορεί να σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας και καθόλου τις ανάγκες του άλλου ατόμου στην σχέση. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να προκαλέσει μόνο φθορά και καλό είναι να αντιμετωπιστεί όσο είναι ακόμα νωρίς, πριν δημιουργηθούν περισσότερα και σημαντικότερα θέματα.