Αθλητικά

Περιστέρι – Τενερίφη 90-82: Τα κατάφερε και προκρίθηκε στους 8

By admin

March 20, 2024

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έκανε το θαύμα κερδίζοντας δύο φορές την Τενερίφη και αποκλείοντας τη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Μπαίνοντας στο τελευταίο παιχνίδι της φετινής φάσης των 16 του Basketball Champions League, το Περιστέρι χρειαζόταν την τρίτη σερί νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει ότι θα προχωρήσει περαιτέρω.

Κόντρα στην ήδη προκριθείσα και δύο φορές πρωταθλήτρια Lenovo Tenerife, η ελληνική ομάδα βρήκε επιτυχία με 90-82. Χάρη στην ήττα της Hapoel Jerusalem από την Pinar Karsiyaka, πέρασαν ως εκ θαύματος στους Προημιτελικούς.

Πριν από απόψε, ο Joe Ragland δεν έδωσε ποτέ περισσότερες από 5 ασίστ στους τέσσερις αγώνες στους οποίους αντιμετώπισε προηγουμένως την Τενερίφη. Απόψε τελείωσε με double-double 15 πόντους και 14 ασίστ. Ο Κένι Ουίλιαμς και ο Λεωνίδας Κασελάκης ηγήθηκαν της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη με 18 πόντους έκαστος.

Όπως ειπώθηκε για τον Joe Ragland, ο Marcelinho Huertas δεν έδωσε ποτέ περισσότερες από 6 ασίστ κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Basketball Champions League κόντρα στο Περιστέρι, αλλά έκλεψε την παράσταση απόψε με 31 πόντους.

Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν πολύ εύστοχος από το τρίποντο (2/9), ο Κάιλ Γκάι είχε ακόμα μια σταθερή εμφάνιση με 26 πόντους στον δρόμο. Ο Φραν Γκουέρα έφτασε κοντά στο double-double με 9 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Η ομάδα του Txus Vidorreta έκλεισε ήδη την περασμένη εβδομάδα το εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Basketball Champions League, ενώ αυτό το ματς ήταν καθοριστικό για το Περιστέρι. Μπαίνοντας στη φάση των 16 με τρεις σερί νίκες, η Hapoel Jerusalem είναι πλέον εκτός.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη

Ο 42χρονος τεχνικός ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από τη σπουδαία επιτυχία του Περιστερίου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Είναι μία υπέροχη βραδιά για τον οργανισμό που λέγεται Περιστέρι. Για την πόλη και για όλους εμάς. Είναι μία τεράστια νίκη που μας έδωσε την πρόκριση στους 8 και είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτό! Δεν τα παρατήσαμε, είχαμε κι έχουμε πίστη. Προπονηθήκαμε σκληρά, δώσαμε το καλύτερό μας, πιστέψαμε στους εαυτούς μας και τα καταφέραμε. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ο χαρακτήρας που δείξαμε. Δεν είναι μόνο ότι προκριθήκαμε στα play off, αλλά ότι δείξαμε τον χαρακτήρα που έπρεπε όταν βρεθήκαμε πίσω με 0-3 στην φάση των ομίλων κι ειδικά όταν χάσαμε από το buzzer beater του Σμιθ στην παράταση που μας πλήγωσε πολύ. Προπονηθήκαμε όμως ακόμη πιο σκληρά, το πιστέψαμε ακόμη περισσότερο απ’ ό,τι πριν και πετύχαμε”.

Ο Βασίλης Σπανούλης είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους παίκτες της ομάδας του: “Θέλω πραγματικά να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για όσα έδωσαν για την ομάδα. Όλα όσα έγιναν, χτίζονται εδώ μέσα. Μέσα στην αίθουσα που βλέπουμε τους αγώνες, στο γυμναστήριο, στις προπονήσεις. Ξέρω πόσο σκληρά δουλεύουν οι παίκτες μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας που είναι εκπληκτικοί όλη τη σεζόν. Ποτέ δεν μας άφησαν και μας υποστήριξαν απ’ την αρχή μέχρι το τέλος.”

“Τώρα μπορούμε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί. Είναι δύσκολο αυτό που κάναμε με αυτές τις τρεις ομάδες που ήταν φαβορί. Μιλάμε για τρεις ομάδες που έχουν 3-5 φορές μεγαλύτερο budget από εμάς. Παλέψαμε σκληρά, τους κοιτάξαμε στα μάτια και παίξαμε πραγματικά απίθανο μπάσκετ στο TOP-16. Για μία καινούργια ομάδα απ’ την αρχή με δέκα νέους παίκτες είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει κάτι τέτοιο. Όμως βρήκαμε τη χημεία μας, τους ρόλους μας και μπορούμε να πούμε ότι είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε να είμαστε. Μας αξίζει 100% να είμαστε εδώ. Έχουμε πίστη στο πλάνο μας”.

Πηγή: basketball-news.gr