φώτο αρχείου

Κεντρική Μακεδονία

Αγορά Θεσσαλονίκης: 24 κενά καταστήματα στη Μητροπόλεως – Πάνω από 30 στη Βασιλίσσης Όλγας

By admin

March 12, 2024

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία ή δέκα, αλλά συνολικά … 24 ξεμίσθωτα-κενά καταστήματα αριθμεί επί του παρόντος η οδός Μητροπόλεως, που παραδοσιακά αποτελούσε έναν από τους πιο δυνατούς εμπορικούς δρόμους της αγοράς του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ενώ πάνω από 30 είναι τα επίσης άδεια καταστήματα στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, βασική οδική αρτηρία από τις ανατολικές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος προς το κέντρο της πόλης.

Από τα εν λόγω 24 καταστήματα στη Μητροπόλεως, αναλυτικότερα, το ένα κλείνει προσεχώς, ενώ άλλα δυο βρίσκονται στο ισόγειο του προς ανακατασκευή-αναβάθμιση ξενοδοχείου Tourist και άλλο ένα στο ισόγειο άλλου κτιρίου που επίσης ανακατασκευάζεται. Η απομείωση αυτή, εξάλλου, στις προαναφερόμενες δυο οδούς – Μητροπόλεως και Βασιλίσσης Όλγας – την οποία κατέγραψε κατάστημα προς κατάστημα το GRTimes.gr έρχεται να προστεθεί στα γνωστά προβλήματα άλλων εμπορικών δρόμων που “τρεμοσβήνουν”, όπως η Βενιζέλου και μέρος της Εγνατίας.

“Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για μισθώσεις καταστημάτων” αναφέρει σχετικά στο GRTimes.gr ο μεσίτης Κώστας Γεωργάκος λόγω της μειωμένης αγοραστικής δύναμης του καταναλωτικού κοινού, των υψηλών ενοικίων και των αυξανόμενων ηλεκτρονικών πωλήσεων.

Την ίδια ώρα στην Τσιμισκή καλά κρατεί ο “πόλεμος” για καλύτερα μαγαζιά μεταξύ ξένων αλυσίδων όπως τα brands του Ομίλου Inditex, η Marks and Spencer κ.ο.κ., ενώ αυξάνονται οι αφίξεις στην πόλη ξένων αλυσίδων ένδυσης χαμηλού κόστους. Το έκτος της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη έθεσε, συγκεκριμένα, σε λειτουργία προ μερικών ημερών στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως η πολωνική αλυσίδα Pepco, γνωστή για το «πλαφόν» των 30 ευρώ ως υψηλότερη τιμή στα είδη που πουλάει, ενώ προγραμματίζει τη λειτουργία άλλων δυο καταστημάτων στην πόλη μέχρι το τέλος του 2025.

Επίσης, κατάστημα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα στη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, στην περιοχή του ΙΚΕΑ (Εμπορικό Πάρκο Florida 1) έχει θέσει σε λειτουργία η επίσης πολωνική εταιρεία μόδας με χαμηλές τιμές «Sinsay», ενώ τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα ετοιμάζεται, επίσης, να μπει η γαλλική αλυσίδα οικονομικών ειδών ένδυσης «Kiabi», γνωστή ως «τα γαλλικά Zara».

Πηγή: grtimes.gr