Αθλητικά

Ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε την Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη εντός έδρας ήττα

By admin

March 01, 2024

Ο Παναθηναϊκός είχε αναμφισβήτητα την κορυφαία απόδοση του για το 2023-24, μέχρι στιγμής, κερδίζοντας με 96 – 87 τη Ρεάλ Μαδρίτης και έγινε η πρώτη ομάδα που κέρδισε την πρωταθλήτρια της EuroLeague στην έδρα της αυτή τη σεζόν.

Η τριάδα των Ματίας Λέσορτ (26 πόντοι, επτά ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ), Κέντρικ Ναν (17 πόντοι, επτά ασίστ) και Κώστα Σλούκα (16 πόντοι, έξι ασίστ) έκανε θαύματα για τον Παναθηναϊκό, συνεργαζόμενοι σε ιδανική αρμονία και πετυχαίνοντας μεγάλα καλάθια σε κρίσιμες στιγμές. Ο Μάριους Γκριγκόνις πρόσθεσε 11 πόντους και κάποιες αποφασιστικές ενέργειες.

Με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 85 – 80 και τρία λεπτά για την λήξη, ο Γκριγκόνης έβαλε ένα τρίποντο και στη συνέχεια έκλεψε την μπάλα, έτρεξε στο παρκέ και έδωσε την πάσα στον Λέσορτ που κάρφωσε για να βάλει την ομάδα οδηγό με διψήφια διαφορά. Η Ρεάλ δεν μπορούσε να επιστρέψει και οι αντίπαλοί της ήταν πολύ καλοί για να την αφήσουν.

«Είχα PTSD όταν ήρθα εδώ», είπε ο Lessort, αναφερόμενος στον καυγά που έγινε στο Game 2 των πλέι οφ της EuroLeague 2023 μεταξύ Ρεάλ και Παρτιζάν. «Μείναμε δυνατοί. Είναι μεγάλη νίκη. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να νικήσεις αυτήν την ομάδα εδώ. Παίζουν καταπληκτικά. Ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για εμάς να επιστρέψουμε μετά το διάλειμμα».

https://youtu.be/AKVP55oJTBA

Ο Guerschon Yabusele σημείωσε 18 πόντους και πήρε πέντε ριμπάουντ ενώ ο Dzanan Musa μείωσε 16 πόντους, 12 από αυτούς στην τέταρτη περίοδο για τη Ρεάλ Μαδρίτης . Η ομάδα τους ξεκίνησε το παιχνίδι δυνατά και πήρε προβάδισμα 22-13 στην πρώτη περίοδο πριν ο Παναθηναϊκός επιστρέψει γρήγορα και προηγήθηκε με 24-25.

«Για εμάς είναι πολύ σημαντική νίκη, μια επιπλέον νίκη», είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν. «Εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο, παίξαμε υπέροχο μπάσκετ. Μοιραστήκαμε τη μπάλα και μετακινήσαμε την μπάλα. Η συμβολή του Κώστα Σλούκα ήταν πολύ σημαντική μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό. Τώρα παίζουμε το μπάσκετ του. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς με τα σκορ και τις ασίστ του. Και άλλοι έπαιξαν εξαιρετική άμυνα».

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε με 45 – 36 στην ανάπαυλα, εκμεταλλευόμενος τις πολλές ανατροπές της Ρεάλ (13 στο πρώτο ημίχρονο) και σκοράροντας στον αιφνιδιασμό. Οι γηπεδούχοι απάντησαν για να διεκδικήσουν ξανά το πλεονέκτημα, κάνοντας το 52 – 50. Το παιχνίδι παρέμεινε κλειστό μέχρι τα τελευταία λεπτά.

«Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τόσα πολλά παιχνίδια στην κανονική περίοδο της EuroLeague», δήλωσε ο προπονητής της Ρέα Μαδρίτης, Τσους Ματέο. «Έπαιξαν καλύτερα από εμάς, με περισσότερη ενέργεια. Τους άξιζε η νίκη. Συνεχίζουμε να χτίζουμε από το επόμενο παιχνίδι».

Πηγή: basketball-news.gr