Featured

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Συνάντηση εργασίας με την Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας

By admin

February 06, 2024

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2024 στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, μεταξύ της Γενικής Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Αθηνά–Μαρία Κόλλια και της Θεματικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), που συστήθηκε στο πλαίσιο της «Αξιοποίησης του Αιγιαλού από Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης έκδοσης του νομοσχεδίου με τίτλο «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές».

Στη θεματική επιτροπή της ΚΕΕΕ, που σκοπό έχει την εξέταση των ζητημάτων, που απασχολούν τις επιχειρήσεις – μέλη, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού, συμμετέχουν τέσσερα επιμελητήρια της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, το οποίο εκπροσωπεί ο πρόεδρός κ. Γιάννης Κουφίδης.

Η συνάντηση με την Γενική Γραμματέα ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ συμφωνήθηκε να σταλούν επιπλέον στοιχεία, καθώς συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση.

Είχε προηγηθεί σειρά συνεδριάσεων της θεματικής επιτροπής της ΚΕΕΕ, αναφορικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τη δημόσια διαβούλευση, τα αποτελέσματα των οποίων, είχαν σταλεί στο Υπουργείο, προκειμένου να ληφθούν υπόψη πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ζητούμενο είναι η θέσπιση θεσμικού πλαισίου, που θα προστατεύει τις περιοχές όπου παρατηρείται οικιστική, πολιτισμική και τουριστική ανάπτυξη και ταυτόχρονα θα ευνοεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της εργασίας με στόχο την πρόοδο του τόπου.

Πηγή: grtimes.gr