Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Απεργία εργαζομένων στα Notos – Διαμαρτύρονται για το σημερινό άνοιγμα

By admin

January 02, 2024

Σε απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι του πολυκαταστήματος Notos στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στην απόφαση της επιχείρησης να προχωρήσει σε άνοιγμα σήμερα, 2 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία οι εμπορικές επιχειρήσεις παραδοσιακά παραμένουν κλειστές, καθώς με βάση το εορταστικό ωράριο, έχουν προηγηθεί δύο Κυριακές με ανοιχτή την αγορά.

Οι εργαζόμενοι με την υποστήριξη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από τις δύο εισόδους του καταστήματος, στις οδούς Τσιμισκή και Μητροπόλεως, κρατώντας πανό με σύνθημα «Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα».

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Νικολέττα Καπνοπούλου, έκανε λόγο για ακατανόητη απόφαση, τη στιγμή μάλιστα που τα καταστήματα της επιχείρησης σε Αθήνα και Πειραιά είναι σήμερα κλειστά. «Έχουμε όλο το δικαίωμα να απεργήσουμε, ενώ όλα τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη είναι κλειστά. Απεργούμε ζητώντας τα δικαιώματά μας, να ξεκουραστούμε κι εμείς μία μέρα. Ζητούμε να επιστρέψουμε στις συλλογικές συμβάσεις, να μην έχουμε μερικής απασχόλησης εργασία, γιατί είμαστε όλοι 4ωροι και 6ωροι», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η μόνη λογική εξήγηση για την απόφαση είναι το κέρδος.

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, στην επιχείρηση απασχολούνται περί τα 200 άτομα με ελαστικές σχέσεις εργασίας, που δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ αύξηση από το 2012. Στα αιτήματα των απεργών, περιλαμβάνεται υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά της πλήρους απασχόλησης σε όσους το επιθυμούν, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης και αναστολή της πρακτικής του ονομαστικού στόχου πωλήσεων.

Πηγή: voria.gr