Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη φιάλης υγραερίου σε σπίτι στις Συκιές – Στο νοσοκομείο με εγκαύματα 25χρονος ένοικος (βίντεο)

By admin

December 30, 2023

Από το ωστικό κύμα αποκολλήθηκε τμήμα του κιγκλιδώματος του μπαλκονιού του διαμερίσματος κι εκτοξεύτηκαν κουφώματα, γυαλιά από τζάμια και σοβάδες – Με εγκαύματα δεύτερου βαθμού ο 25χρονος στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα μεταφέρθηκε ένας ένοικος διαμερίσματος στις Συκιές, στη Θεσσαλονίκη, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στον χώρο.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 20:00, η ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στη συμβολή της Κολοκοτρώνη με Ρήγα Φεραίου. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής και διαπίστωσαν πως η έκρηξη οφειλόταν σε διαρροή φιάλης υγραερίου που βρισκόταν στο διαμέρισμα.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο 25χρονος ένοικος, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος μεταφέρθηκε με εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Από το ωστικό κύμα αποκολλήθηκε τμήμα του κιγκλιδώματος του μπαλκονιού του διαμερίσματος κι εκτοξεύτηκαν κουφώματα, γυαλιά από τζάμια και σοβάδες, με αποτέλεσμα να πέσουν στο οδόστρωμα. Ευτυχώς δεν υπήρξε άλλος τραυματισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κρότος από την έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα από το διαμέρισμα, ενώ η Πυροσβεστική χρησιμοποίησε τροχό για να κόψει τμήμα από τα κάγκελα στο μπαλκόνι που κρέμονταν στον αέρα μετά την έκρηξη, αποκλείοντας προσωρινά τις δύο οδούς μπροστά από την πολυκατοικία.

Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για έλεγχο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο 25χρονος βρισκόταν στη διαδικασία να ανάψει σόμπα υγραερίου.

Βίντεο: Facebook/Εμμανουήλ Βρεζας, Πηγή: voria.gr