Κεντρική Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα – Η μία την ώρα της επίσκεψης Μητσοτάκη

By admin

October 04, 2023

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα (4/10), στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στις 13:00, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον σταθμό Αγίας Σοφίας, κατά της ιδιωτικοποίησης του Μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης «Λειτουργία-Συντήρηση του Δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης» με την κοινοπραξία «THEMA ΑΕ». Παράλληλα, και πάλι στις 13:00, μέλη φοιτητικών συλλόγων (Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών, Φυσικού και Δασολογίας) του ΑΠΘ, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στον Εύοσμο, απαιτώντας την άμεση απόσυρση της απόφασης εφάπαξ επιστροφής του επιδόματος παραπληγίας από φοιτητή του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΦΚΑ και το κράτος προχώρησαν σε απαράδεκτη απόφαση ζητώντας την εφάπαξ επιστροφή του ποσού των 28.726€ (!) που έλαβε ως επίδομα παραπληγίας φοιτητής του Πολυτεχνείου μετά από το πρόβλημα υγείας του έμεινε με αναγνωρισμένο ποσοστό αναπηρίας στο 80%. Μάλιστα, μόλις συμπλήρωσε το 22ο έτος της ηλικίας του, το ασφαλιστικό του ταμείο διέκοψε τη συμμετοχή στο κόστος των θεραπειών για εργοθεραπείες και φυσικοθεραπείες. Την καταγγελία κάνουν οι γονείς του νεαρού φοιτητή που μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, με τον ίδιο και την οικογένειά του να αδυνατούν να επιστρέψουν τα χρήματα, αναφέρουν στον Ριζοσπάστη.

Άλλωστε, για την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσής του, οι γονείς του φροντίζουν να μη διακοπεί η συμμετοχή του σε εργοθεραπεία και φυσικοθεραπεία, το κόστος των οποίων καταβάλλουν οι ίδιοι, αφού μόλις συμπλήρωσε το 22ο έτος ηλικίας του, το ασφαλιστικό του ταμείο σταμάτησε τη συμμετοχή στο κόστος των θεραπειών.

Πηγή: makthes.gr