Αθλητικά

Βαλαντσιούνας: “Δεν υποτιμούμε την Ελλάδα, ετοιμαζόμαστε για μάχη”

By admin

August 31, 2023

Λιθουανία και Ελλάδα(1/9, 15:40, ERT1/NOVASPORTS START και LIVE από το SPORT24) θα τεθούν αντιμέτωπες στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης των ομίλων του MundoBasket 2023, σε ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια των δύο ομάδων στη διοργάνωση. Το SPORT24 βρέθηκε στην προπόνηση της ομάδας του Κάζις Μακσβίτις και ο Γιόνας Βαλαντσιούνας, ο σταρ της Λιθουανίας, παραχώρησε δηλώσεις στους Έλληνες δημοσιογράφους.

Ο σέντερ των Πέλικανς απέφυγε να χαρακτηρίσει κάποια ομάδα φαβορί, ενώ στάθηκε στην εμπειρία των Ελλήνων διεθνών, που τους καθιστά πάντα έναν δύσκολο αντίπαλο.

“Δεν θα είναι εύκολο. Είναι έμπειρη και καλή ομάδα, παίζουν σκληρά και δεν θα είναι εύκολο. Οπότε ετοιμαζόμαστε για μάχη. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, δεν τους υποτιμούμε. Θα είμαστε έτοιμοι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε.

Έχουν πολλές αρετές. Καλούς σουτέρ, καλούς παίκτες μέσα στο ζωγραφιστό, οπότε δεν θα είναι εύκολο.

Έχουμε δώδεκα ικανούς παίκτες και κανέναν τραυματισμό. Έχουμε πεινασμένους για νίκη παίκτες. Θα βγούμε έξω, θα είμαστε συγκεντρωμένοι, πνευματικά έτοιμοι και θα παίξουμε το παιχνίδι.

Μαζεύονται στο ζωγραφιστό. Θα πρέπει να προσέξουμε με την μπάλα. Είναι καλοί και στην επίθεση, θα πρέπει να τους κόψουμε τα εύκολα σουτ. Τα mind games θα παίξουν ρόλο. Είναι μια πεπειραμένη ομάδα.

Παίζουμε μαζί. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο και καλύπτουμε ο ένας τον άλλο. Δουλεύουμε και οι πέντε στο παρκέ.

Δεν θα μπούμε σε διαδικασία να πούμε ποιος είναι φαβορί. Θα είναι δύσκολο ματς. Αμφότερες οι ομάδες είναι ικανές. Θα δούμε αύριο”, ανέφερε ενδεικτικά.

Πηγή: sport24.gr