Πολύγυρος Χαλκιδικής: “Όλοι μαζί σβήσαμε τη φωτιά”

Μετά από σχεδόν 6 ώρες μάχης με τις φλόγες, έσβησε η φωτιά που ξέσπασε χθες, Τρίτη 22.8.2023 λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι, κοντά στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Παρόλο που η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλη έκταση, η άμεση ανταπόκριση όλων απέτρεψε τα χειροτέρα. Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο Erickson και ο ρόλος τους ήταν καταλυτικός, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούσαν επίγειες δυνάμεις με 16 οχήματα και 35 πυροσβέστες.

Παράλληλα συνέδραμαν υδροφόρες από τον Δήμο Πολυγύρου και την Περιφέρεια Χαλκιδικής, αλλά χρησιμοποιήθηκαν και πολλά χωματουργικά μηχανήματα που άνοιξαν αντιπυρικές ζώνες άμεσα για να καταφέρουν να φτάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα σημεία που έπρεπε και να μην επεκταθεί περαιτέρω η πυρκαγιά.

Στην γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι εθελοντές κάτοικοι των γύρω περιοχών που κοινητοποιήθηκαν άμεσα. Ενώθηκε όλος ο Δήμος Πολυγύρου, κατέβηκαν τρακτέρ, φορτηγά, οι αγρότες άνοιξαν δεξαμενές να πάρουν νερό τα ελικόπτερα.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του φωτογράφου Γιώργου Ασανιώτη από το σημείο της φωτιάς.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Ασανιώτης αναφέρει:

“Θα προτιμούσα να ανέβαζα ένα ευχάριστο event αλλά δυστυχώς… Oι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν για να δείτε πως όλοι μαζί μπορούμε, πέραν τις τεράστιες εναέριες προσπάθειες και της επίγειας δύναμης της πυροσβεστικής γλιτώσαμε τα χειρότερα! Το ευχαριστώ που πρέπει να πούμε είναι λίγο … λίγα μποφόρ σε αντίθετη ριπή αέρα και θα συναντούσε τα πρώτα σπίτια του Πολυγύρου.”

Exit mobile version