Αθλητικά

Εθνική ομάδα κολύμβησης νέων: «Έκανα τον μικρό Στέλιο περήφανο – Από μικρός ήθελα χρυσό μετάλλιο με τα χρώματα της Ελλάδας»

By admin

August 16, 2023

Σχολιάζοντας, τέλος, την συνολική επίδοση της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση ο Στέργιος Μπίλας είπε ότι «τα πήγαμε περίφημα. Έξι μετάλλια – Με τρία χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα στις αποσκευές της επέστρεψε από το Δουβλίνο η ελληνική ομάδα νέων κολύμβησης.

Πανευτυχής εμφανίστηκε ο Στέργιος Μπίλας, στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Έλληνας κολυμβητής κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Κ23.

«Έκανα τον μικρό Στέλιο περήφανο» δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Στέργιος Μπίλας κατά την άφιξη του στην Αθήνα. Όπως εξομολογήθηκε «από μικρό παιδάκι ήθελα το χρυσό μετάλλιο με τα χρώματά της εθνικής ομάδας».

Με αφορμή, δε, την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι χάρη στην επίδοση που σημείωσε στα 50 μ. ελεύθερο, ο Στέργιος Μπίλας είπε στη νΕΡΤ ότι «η πρώτη φορα που ήρθε σε επαφή με τους Ολυμπιακούς ήταν το 2008 όταν τους είδα στην τηλεόραση. Είπα ότι ήθελα να πάω αν και δεν είχα καταλάβει πόσο δύσκολο είναι. Έκανα τον τον μικρό Στέλιο περήφανο, πιστεύω».

Όπως τόνισε, δε, «οι στόχοι είναι υψηλοί και θα πραγματοποιηθούν είτε σύντομα είτε σε λίγα χρόνια, είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

Ο Έλληνας «χρυσός» κολυμβητής εξήγησε ότι «τα 50 μέτρα είναι από τις πιο δύσκολες κούρσες γιατί το παραμικρό λάθος θα στοιχίσει. Ο στόχος μου είναι να είμαι ήρεμος στο βατήρα και όσ πιο μεγάλος στο νερό γίνεται» προσθέτοντας ότι «θα ήθελα να βρεθώ σε έναν τελικό Ολυμπιάδας»

Σχολιάζοντας, τέλος, την συνολική επίδοση της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση ο Στέργιος Μπίλας είπε ότι «τα πήγαμε περίφημα. Έξι μετάλλια – 3 χρυσά 1 αργυρό 2 χάλκινα – η ελληνική κολυμβηση είναι εκεί που ανήκει, στις πρώτες θέσεις της καταταξης».

Πηγή: newpost.gr