zougla.gr

Ελλάδα

Στον ανακριτή τα μέλη του κυκλώματος trafficking – Ποια είναι η επανομαζόμενη «Μαρίνα»

By admin

July 05, 2023

Την πόρτα του ανακριτή πέρασαν χθες το πρωί η πρώτη ομάδα από τους συλληφθέντες για το κύκλωμα trafficking που εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του Οργανωμένου Εγκλήματος.

Κάποια από τα άτομα που περιλαμβάνονται στην δικογραφία δεν ήταν άγνωστα στον «χώρο» των εκδιδόμενων γυναικών καθώς είχαν συλληφθεί και άλλες φορές. Όμως μια γυναίκα, που για κάποιους αξιωματικούς οι οποίοι ασχολήθηκαν επί μήνες με την υπόθεση, ίσως να είναι το πιο κομβικό πρόσωπο.

Πρόκειται για την αποκαλούμενη «Μαρίνα» ηλικίας 71 ετών που φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο σε μια από τις εγκληματικές οργανώσεις αλλά και επαφές με την δεύτερη οργάνωση.

Έχει δηλώσει ως επάγγελμα ιερόδουλος, με έδρα τον οίκο ανοχής της οδού Κασσάνδρας, τον οποίο εκμεταλλεύονται τα ηγετικά μέλη της πρώτης οργάνωσης. Ταυτόχρονα, φέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, να είναι αρχηγός της δεύτερης ομάδας η οποία ελέγχει οκτώ οίκους ανοχής στις οδούς Φυλής και Φώκαιας. Όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που απασχολούσε τις διωκτικές αρχές. Την περίοδο 2015 – 2017 είχε μπει στο στόχαστρο της Ε.Υ.Π., κατά την διάρκεια της έρευνας για την επονομαζόμενη Greek Mafia.

Μια έρευνα που είχε φέρει στο φως σχέσεις επίορκων αστυνομικών με επιχειρηματίες της νύχτας, μαστροπούς και μπράβους. Τότε, η περίφημη «Μαρίνα» φέρεται να εκτελούσε χρέη εισπράκτορα καθώς συγκέντρωνε τα χρήματα απ’ όλους τους οίκους ανοχής του δικτύου. Για το «ξέπλυμα» των χρημάτων είχε συστήσει εταιρεία real estate μαζί με τον γιο της.

Τι βρήκαν οι αρχές στη «Μαρίνα»

Σε έρευνες που έγιναν για την εξάρθρωση της πρώτης εγκληματικής ομάδας, οι αστυνομικοί βρήκαν πολλές σημειώσεις που αφορούσαν τα έσοδα και τα έξοδα αυτής. «Στην κατηγορία των εξόδων υπήρχαν εβδομαδιαίως δύο καταχωρήσεις, συνολικού κόστους 6.230 ευρώ, με τις ενδείξεις «ΜΑΡΙΝΑ» 4.760 και «HOTEL SOLOMOU» 1470» που, σύμφωνα με τις αρχές, αφορούσαν την 71χρονη και το κτήριο που νοίκιαζε η πρώτη οργάνωση στην οδό Σολωμού για να εγκαθιστά τα θύματα trafficking.

Επίσης, τον περασμένο Οκτώβριο στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος έφτασε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από άγνωστη αποστολέα, η οποία έδινε πολλές πληροφορίες για την λειτουργία των κυκλωμάτων, καθώς υποστήριζε ότι είχε υπάρξει εκδιδόμενη για λογαριασμό της μιας οργάνωσης.

Στο κείμενο της ανέφερε ότι η «Μαρίνα» νοίκιαζε ένα πολυτελές διαμέρισμα με πισίνα στην περιοχή της Γλυφάδας, αντί χιλίων ευρώ το μήνα, στο ζευγάρι που θεωρείται «αρχηγός» και η σύζυγος του, «υπαρχηγός» της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης.

Τέλος, την ημέρα της σύλληψης της σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, οκτώ χρηματοκιβώτια, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έγγραφα στα οποία αναγράφονταν οι διευθύνσεις των οίκων ανοχής που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας, με την ίδια να παραδέχεται προφορικά ότι είναι ιδιοκτήτρια των οικημάτων.

Πηγή: zougla.gr