Ελλάδα

Δίκη Άλκη: Διαφωνούν και μεταξύ τους οι τεχνικοί σύμβουλοι – ιατροδικαστές

By admin

April 12, 2023

Με την κατάθεση του τεχνικού συμβούλου ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, που καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης δύο κατηγορουμένων συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία του 18χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Και ο κ. Γαλεντέρης διαφώνησε με την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση αποδίδοντας τον θάνατο του 19χρονου σε μια αιτία και συγκεκριμένα στο τραύμα στη μηριαία αρτηρία, σε αντίθεση με την ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροτομή και μιλάει για συνδυασμό τραυμάτων. Από την άλλη όμως ο κ. Γαλεντέρης διαφώνησε και με τους άλλους τεχνικούς συμβούλους ως προς τα άλλα τραύματα στο αριστερό πόδι του Άλκη. Μέχρι σήμερα και οι τρεις τεχνικοί σύμβουλοι, που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, τα απέδωσαν ότι προκλήθηκαν από διαφορετικά όργανα.

Στην κατάθεσή του ο κ. Γαλεντέρης ισχυρίστηκε ότι τα τραύματα στο κεφάλι δεν μπορούν να προκαλέσουν τον θάνατο του 19χρονου και ανέφερε ότι προήλθαν από χέρια και πόδια αλλιώς έπρεπε να συνδέονται με θλαστικά αποτυπώματα. Μάλιστα στην έκθεσή του χρησιμοποίησε συγκεκριμένη φωτογραφία τέτοιων τραυμάτων λέγοντας ότι προήλθαν από ράβδο. Ομως όπως η εισαγγελέας της έδρας του Κακουργιοδικείου παρατήρησε ότι η φωτογραφία προέρχεται από συγκεκριμένο σύγγραμα και το τραύμα που επικαλέστηκε ο τεχνικός σύμβουλος αποδίδεται σε νύσσον και τέμνον όργανο και συγκεκριμένα σε μπαλτά και όχι σε θλον όπως υποστήριξε ο μάρτυρας.

Με την κατάθεσή του ο τεχνικός σύμβουλος κλείνει τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης.

Πηγή: karfitsa.gr