in.gr

Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Χαλάσε ξανά ο καιρός – Πτώση θερμοκρασίας ακόμα και χιόνια

By admin

April 03, 2023

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από σήμερα Δευτέρα, πάμε σε ένα φθινόπωρο-χειμωνιάτικο σκηνικό, με αρκετές βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας και διαφορετικές θερμοκρασίες μεταξύ βορρά και νότου.

Φθινόπωρο-χειμωνιάτικος καιρός από τη Δευτέρα

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού αυτή την εβδομάδα, από σήμερα Δευτέρα όπως επισημαίνει ο Σάκης Αρναούτογλου θα υπάρξει επιδείνωση και αναμένεται να υπάρξουν αρκετές βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι πτώση.

Από την Αττική, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και κυρίως τη βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Μάλιστα θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά τμήματα της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι οι θα πνέουν νοτιάδες έως 7 και 8 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

Την Τρίτη θα συνεχιστούν τα φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 14 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Τα χιόνια μάλιστα όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου από το βράδυ της Τρίτης αναμένεται να κατέβουν και σε ορεινές ίσως και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας από το απόγευμα-βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη.

Πηγή: in.gr