φώτο αρχείου

Featured

Εμπλουτίζεται συνεχώς η Χαλκιδική με νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις – Νέο πεντάστερο resort στην Κασσάνδρα

By admin

March 31, 2023

Εμπλουτίζεται συνεχώς η Χαλκιδική με νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις, επί το πλείστον πολυτελείας (πεντάστερες) αλλά και χαμηλότερων κατηγοριών.

Η φετινή τουριστική σεζόν θα βρει τη Χαλκιδική και ειδικότερα την Κασσάνδρα με ένα νέο πενστάτερο resort, το «Ajul Luxury Hotel & Spa Resort» στην παραλία της Αγίας Παρασκευής, τη διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει η Zeus International. Πρόκειται για το δεύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα που τίθεται υπό το management της Zeus Internatioanl στη Χαλκιδική, καθώς από πέρυσι έχει αναλάβει τη διαχείριση του επίσης πολυτελούς resort “AMMOA” του Ομίλου Μεντεκίδη στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε συζητήσεις για την ανάληψη της διαχείρισης και τρίτου ξενοδοχείου στη Χαλκιδική.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ξεκινά για φέτος η λειτουργία στη Χανιώτη Κασσάνδρας – υπό νέo management – του επίσης πεντάστερου «Domes Noruz Kassandra». Πρόκειται για το πρώην «Margo Bay» της Grecotel, που λειτουργεί πλέον αποκλειστικά για ενήλικες, αλλάζοντας κατηγορία από οικογενειακό ξενοδοχείο σε “adults only” ως βάση για διασκέδαση στα περιβόητα clubs της Χαλκιδικής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται ή δρομολογούνται και άλλες ξενοδοχειακές επενδύσεις στη Χαλκιδική, είτε για τη δημιουργία νέων μονάδων, είτε για ανακαίνιση-αναβάθμιση υφιστάμενων όπως η ανακαίνιση-αναβάθμιση του Porto Carras από τον Ιβάν Σαββιδη και το επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 100 εκατ. ευρώ που δρομολογεί η Goldman Sachs για την ανακαίνιση – αναβάθμιση των τριών ξενοδοχειακών μονάδων της G-Hotels, που έχει εξαγοράσει στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, δηλαδή του τετράστερου «Pallini Beach», του επίσης τετράστερου «Athos Palace» και του πεντάστερου «Theophano Imperial Palace».

Μεταξύ των νέων μονάδων που θα αποκτήσει η Χαλκιδική περιλαμβάνονται, επίσης, η δημιουργία τετράστερου ξενοδοχείου στον Δήμο Σιθωνίας από την “Sithonia Holidays ΙΚΕ” και ξενοδοχείου τριών αστέρων στον Δήμο Προποντίδας από την εταιρεία “Λαπουρίδου Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης”, που αμφότερες έχουν λάβει “πράσινο φως” από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Α΄ κύκλος).

Πηγή: grtimes.gr