Featured

Απ. Πάνας: Να αποσαφηνιστούν τα προβλήματα σε επενδυτικά σχέδια των μικρών επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα του Ν. 4399/2016 στη Χαλκιδική

By admin

February 16, 2023

Απάντηση έλαβε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής από το Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε Ερώτηση του στην οποία είχε επισημάνει πως πολλές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απορρίφθηκαν από ενισχύσεις από το Πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων του Ν. 4399/2016 που αφορούν τον πρωτογενή τομέα». Στην Απάντησή του Υπουργείο προς τον κ. Πάνα , παρόλο που δεν τοποθετείται ξεκάθαρα για την επαναξιολόγηση των απορριπτόμενων επενδυτικών σχεδίων και τους λόγους διαφορετικής αντιμετώπισης των υποψήφιων επενδυτών από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, αναφέρει πως οι Διοικήσεις των Περιφερειών της χώρας, έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα εφαρμογής του νόμου 4399/2016, όσον αφορά τα επενδυτικά σχέδια που υποβάλλονται στις Υπηρεσίες των και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρέχει διευκρινίσεις με την έκδοση εγκυκλίων, την έκδοση διοικητικών εγγράφων και γενικότερα τη συνδρομή του στις λοιπές διοικητικές υπηρεσίες κατά την εφαρμογή των νόμου. Ταυτόχρονα, επισημαίνει στον Βουλευτή πως, θα επιδιώξει να αποσαφηνίσει πολλά από τα τιθέμενα ζητήματα που έχουν αναδειχθεί σε Περιφερειακές Διοικήσεις της χώρας προκειμένου να υπάρχει η κατά το δυνατόν ενιαία αντιμετώπιση σε ζητήματα επενδυτικών σχεδίων που εμφανίζουν όμοια χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πάνας σχολίασε σχετικά : «Με την απάντησή του, στην παρέμβασή μου, το Υπουργείο, παρότι αποφεύγει να δώσει εξηγήσεις και άμεση λύση για τα απορριφθέντα επενδυτικά σχέδια , σημειώνει πως προτίθεται να διευκρινίσει τα ζητήματα που έχουν προκύψει ανά τη χώρα όσον αφορά την απόρριψη μεγάλου αριθμού αιτήσεων ιδιοκτητών Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων για οικονομική ενίσχυση και αφορούν τον πρωτογενή τομέα».

Το ακριβές κείμενο της ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ του Υπουργείου έχει ως εξής: