Featured

Η Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας – Το πανέμορφο και πολυχρωμότερο Μοναστήρι της Χαλκιδικής από ψηλά

By admin

December 05, 2022

Απολαύστε από ψηλά το πανέμορφο και πολυχρωμότερο Μοναστήρι της Χαλκιδικής το οποίο εδώ και μια δεκαετία βρίσκεται σε βαθύ πένθος. Η πανέμορφη και πολύχρωμη Μονή βρίσκεται στο 32ο χλμ Θεσ/νίκης-Πολυγύρου 57006 Βασιλικά, Χαλκιδική.

Η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολύτριας υπάγεται πνευματικά και διοικητικά απ’ ευθείας στο Οικουμενικό υπό την πνευματική καθοδήγηση και ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Ηγούμενος της Μονής, ο Μητροπολίτης Μιλήτου, Απόστολος.

Η Κλοπή των Ιερών Λειψάνων

Ήταν Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου του 2012, ξημερώματα Δευτέρας. Άγνωστοι μπήκαν στο μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας αφού διέρρηξαν πέντε πόρτες σπάζοντας 15 κλειδαριές. Το πρωί οι πατέρες έντρομοι διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν πάρει την Τιμία Κάρα της Αγίας και μία Λειψανοθήκη που περιείχε το δεξί πόδι της. Αφαίρεσαν ακόμη δύο λειψανοθήκες που περιείχαν Ιερά Λείψανα της Αγίας Αναστασίας, του Αγίου Μοδέστου και της Αγίας Παρασκευής. Άρπαξαν επίσης έναν σταυρό ευλογίας που βρισκόταν πάνω στην Αγία Τράπεζα και έσπασαν το παγκάρι, παίρνοντας όσα χρήματα περιείχε. Το συγκεκριμένο συμβάν δεν αποτελεί κλοπή αλλά απαγωγή. Τα Ιερά Λείψανα για εμάς έχουν ζωή, είναι ζωντανά! Από την ημέρα της αρπαγής τους το μοναστήρι βρίσκεται σε βαθύ πένθος. Η απώλεια είναι τεράστια, η θρησκευτική αξία ανεκτίμητη. Παρακαλούμε τους ανθρώπους που τα έχουν να τα επιστρέψουν εδώ όπου και ανήκουν.

Απολαύστε το βίντεο drone του GeorgeSal

Πηγή: youtube GeorgeSal