Featured

Ξεκινά η διανομή ελάτων σε όλη την Ελλάδα από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής (φώτο)

By admin

November 24, 2022

Από τις 25 Νοεμβρίου έως την παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει φέτος η μεταφορά προς πώληση των χριστουγεννιάτικων ελάτων και οι παραγωγοί στον Ταξιάρχη Χαλκιδική εργάζονται πυρετωδώς.

Οι τιμές πώλησης αναμένεται να είναι αυξημένες 15% έως 20%.Η τιμή ενός μέσου δενδρυλλίου που προμηθεύεται μία οικογένεια, αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα τουλάχιστον στα 80 – 90 ευρώ από περίπου 70 που ήταν πέρυσι, ενώ οι τιμές θα είναι χαμηλότερες σε άλλες περιοχές της χώρας όπου η μεταφορά γίνεται πιο εύκολα και είναι λιγότερο δαπανηρή.

Οι παραγωγοί είναι αισιόδοξοι ότι παρά τις δυσκολίες φέτος οι πωλήσεις θα είναι καλύτερες από πέρυσι, γεγονός το οποίο είναι κρίσιμο για το χωριό, το οποίο ζει από την παραγωγή ελάτων.

Πηγή: thestival.gr